Uncategorized

Diego Sanchez brani bivšeg trenera: Vidjet ćete u BKFC-u što me Fabia naučio

Bivši UFC-ov borac Diego Sanchez odnedavno je član Bare Knuckle Fighting Championshipa. Amerikanac je mjesecima privlačio posebnu pažnju zbog suradnje s kontroverznim trenerom Joshuom Fabijom i njegovim metodama treniranja.

Sanchez se trebao boriti protiv Donalda Cerronea i završiti karijeru u UFC-u, ali se iznenada odlučio povući, te je napustio najjaču svjetsku MMA organizaciju.

Nakon toga je prekinuo suradnju s trenerom zbog kojeg je sve to počelo. Američki borac je nedavno otkrio kako je s vremenom shvatio da ga Joshua Fabia iskorištava za svoje osobne interese.

– Fabia se maksimalno trudio da učini sve što bi moglo biti dobro za njega, a ne ono što je najbolje za mene. Bio je moj mentor i usmjeravao me samo na one stvari koje su se njemu najviše isplatili, a to je nagodba s UFC-om – kazao je Diego Sanchez i nastavio:

– Dođe li do dobrog dogovora, znao je kako ću ga nagraditi s pola iznosa, jer to je bila njegova ideja i plan. Pogriješio sam, ali sada o tome ne mogu previše govoriti. Jednom prilikom ću sve ispričati.

Sanchez je objasnio i zbog čega je došlo do otkazivanja borbe protiv Donalda Cerronea.

– Izuzetno sam dobro trenirao za borbu protiv Cerronea, a bio sam spreman za okršaj, jer je to trebala biti moja posljednja borba u UFC-u. Prošao sam liječnički pregled, ali onda se uključio Joshua Fabia i sve se zakompliciralo. Radio je krive poteze – istaknuo je Diego Sanchez.

No američki borac je stao u obranu trenera te naglasio kako se ipak radi o jako dobrom treneru.

– Ljudi o Fabiji mogu pričati s*anja, ali mnogo sam naučio od njega. Opak je trener i vidjet ćete što sam naučio kad uđem u BKFC-ov ring. Zadnje dvije godine odradili smo sve bez korištenja rukavica – podvukao je Diego Sanchez, pa zaključio:

– Ne možete reći da u BKFC-u pretrpite više štete nego u UFC-u, to su gluposti. Mnogo je više ozljeda kukova, leđa, koljena i svega ostalog u oktogonu.

Odgovori

Back to top button