Taekwondo

Magdalena Matić europska kadetska prvakinja, a Petra Mršić osvojila srebro

Zlatna medalja Matee Jelić i bronca Tonija Kanaeta na olimpijskim igrama u Tokiju potvrda su odličnog rada u Taekwondo klubu Marjan posljednjih 15-ak godina. Ili je barem to bila slika za javnost onoga što su treneri i sportaši unutar kluba znali i isticali posljednje vrijeme ili kako je Bruna Vuletić izjavila nakon naslova seniorske prvakinje Europe ‘znamo tko smo i što smo i odakle dolazimo’.

Upravo to je misao vodilja na svakom treningu, u svakom radnom danu svakog zaposlenika taekwondo kluba Marjan koji je danas na europskom kadetskom prvenstvu ispričao jednu uistinu posebnu priču. Priču koja oslikava ovaj klub možda i bolje od onog što su na najvećoj svjetskoj pozornici prije nedavno napravili Jelić i Kanaet.

Priča o sustavu koji kreće od najmanjih nogu, od najmanjih uzrasnih kategorija. U toj priči danas su glavni akteri dvije nepoznate curice, Magdalena Matić i Petra Mršić koje su se srele u finalu europskog kadetskog prvenstva. Dvije djevojke iz istog kluba u finalu europskog prvenstva pored Ruskinja, Turkinja, Španjolki….

Priča u kojoj je zlato pripalo Magdaleni Matić, a srebro Petri Mršić i što je u konačnici možda i skroz nebitno osim njihovim obiteljima jer svima ostalima je bitno da su cure uzele prvo i drugo mjesto, a koja koji sjaj su treneri svakako prepustili njima dvjema da odluče na tatamiju.

A priča koja stoji iza ovoga pored već ispričanog sustava, brojnih sparing partnera, trenera i slično ide ovako.
Taekwondo klub Marjan u ženskoj teškoj kategoriji u kadetkinjama ima tri vrhunske sportašice, sve tri vrijedne naslova prvakinje Europe i te je činjenice bio svjestan i trener Veljko Laura.

S obzirom na to da na europsko prvenstvo pravo nastupa kao reprezentativka ima tek prvakinja Hrvatske trener Veljko Laura Šišo je odlučio na kriterijski turnir Multi games u Sofiji poslati sve tri djevojke kako bi ostalima omogućio nastup na europskoj smotri kroz dodatne kvote i direktne pozivnice.

I na tom turniru je Petra Mršić osvojila zlato i izborila se za svoj nastup, Magdalena Matić je uz srebro na Multi gamesu i zlato na prvenstvu Hrvatske izborila svoju vizu, a kratkih rukava ostala je aktualna prvakinja Europe Mariela Parčina.

Dakle cura koja je osvojila zlato i naslov prvakinje Europe prošle godine ostala je tek treća u taekwondo klubu Marjan i bez prilike za braniti svoje zlato.

I to je možda priča koja najviše oslikava stanje i sustavni predani rad kompletnog teama. Priča koja je započela sa sestrama Zaninović, ali traje i trajat će još dugo godina i neće se ugasiti olimpijskim medaljama Matee i Kanaeta.

Sutra na tatami izlaze novi reprezentativci U-21 i novi kadetski reprezentativci, sutra će možda netko od njih osvojiti i 80-u veliku medalju za taekwondo klub Marjan, ali današnja priča o Marjanovom finalu europskog prvenstva je priča zbog koje će neki novi klinci i dalje u najsportskijem gradu na svijetu tražiti kontakt taekwondo kluba Marjan da svoje prve sportske korake naprave u ovoj tvornici šampiona.

REZULTATI:

MAGDALENA MATIĆ – JIMENEZ IRUNE ŠPANJOLSKA 18:2
MAGDALENA MATIĆ – HAJAMA LIPAZ IZRAEL 28:6
MAGDALENA MATIĆ – KUTS MARIIA UKRAJINA 9:6
MAGDALEN MATIĆ – PETRA MRŠIĆ 15:9

PETRA MRŠIĆ – EFE GUL TURSKA 24:18
PETRA MRŠIĆ – LARA TADIĆ NJEMAČKA 30:7
PETRA MRŠIĆ – BAKHAREVA VICTORIA RUSIJA 24:14
PETRA MRŠIĆ – MAGDALENA MATIĆ 9:15

Odgovori

Back to top button