Taekwondo

GALERIJA Hrvatska ITF Taekwon-Do reprezentacije osvojila deset medalja na EP-u u Italiji

Sjajna vijest stiže iz Italije. Hrvatska ITF Taekwon-Do reprezentacije je polučila fantastične rezultate na Europskom prvenstvu koje se održalo u Jesolu.

Naši borci su na prvenstvu Starog kontinenta osvojili dvije zlatne, tri srebrne i pet brončanih medalja čime su se rangirali kao šesta reprezentacija u konkurenciji 31 ekipe.

Nakon uspjeha na prošlogodišnjem EP-u, reprezentacija je ovaj puta nastupila i u dvije dodatne discipline – obavezni sastavi i timske sportske borbe, a zanimljivo je bilo pratiti i povratak dva reprezentativca koji su svoju kvalitetu dokazali prije više od deset godina, a sada ju i potvrdili.

Reprezentacija je uz standardnu postavu dobila i nove debitante te je Hrvatska konkurirala u svim uzrastima od kadeta do veterana u tri discipline.

Iznimno atraktivan nastup su imale naše ekipe u timskim borbama – stariji juniori i starije juniorke koji su osvojili brončane medalje i ponovno usmjerili Hrvatsku uspjesima u disciplini u kojoj je nekoć dominirala.

Povratak je ostvaren i u disciplini obavezni sastavi (tul), na razvoju koje se posebno radi u Hrvatskom Tradicionalnom ITF Taekwon-Do Savezu kako bi nastupi Hrvatske reprezentacije nastavili predstavljati cjelokupno bogatstvo vještine Taekwon-Doa u Hrvatskoj.

Reprezentaciju su vodili naši izbornici Branko Fibinger i Edi Višković koji su neizostavan dio tima i velika potpora natjecateljima.

Također, na prvenstvu su pravdu dijelila tri člana sudačke organizacije Hrvatskog Tradicionalnog ITF Taekwon-Do Saveza.

Suci Josip Knežević i Luka Đukić te sutkinja Mila Vučinić, što je veliko priznanje za kvalitetu rada sudačke organizacije.

Opširnija izvješća pojedinačnih rezultata te fotografije možete vidjeti na Instagram i Facebook profilima HTITS-a, Instagram: @itf.croatia i Facebook: Hrvatski Tradicionalni ITF Taekwon-Do Savez.

Rezultati, prvaci Europe:

Ivano Čelić, Sparring juniors male 14-15years 70+ kg
Marin Šušnjar, Sparring men 18-34years 92+ kg;

doprvaci Europe:

Ana Nemarnik, girls 11-13years 45kg 2Grade-IDegree
Chiara Ivas, Sparring Youth U-18 Females 16-17years 64kg
Chiara Rytz, Sparring women 18-34years 77+ kg;

osvajači brončanih medalja:

Beata Ivas, Sparring girls 11-13years 50kg
Lucija Dundović, Sparring Juniors female 14-15years 50kg
Zoa Vivoda, Sparring Youth U-18 Females 16-17years 58kg
Team sparring Youth U-18 Females 16-17years
Team sparring Youth U-18 Males 16-17years.

Odgovori

Back to top button