Taekwondo

FOTO Doris Pole i Ivan Šapina osvojili brončane medalje na EP-u

Doris Pole (Dubrava) i Ivan Šapina (Marjan) osvojili su brončane medalje posljednjeg dan Europskog prvenstva u taekwondou. Brončani sa svjetskog prvenstva iz Manchestera potvrdili su svoju kvalitetu i na smotri najboljih taekwondo sportaša starog kontinenta. Nove dvije bronce za hrvatski taekwondo s kojima je Hrvatska završila svoj nastup uz tri zlata i dvije bronce.

Doris i Ivan su tako upotpunili hrvatsku kolekciju medalja. Ranije su zlatna odličja osvojili Lena Stojković (TK Marjan), te njezine kolegice Bruna Vuletić i Matea Jelić.

Izvrsna je bila Doris Pole iz Dubrave koja je prekidom u prvom kolu 30:9 protiv Grkinje Mouke jasno pokazala svoje afinitete posljednjeg dana prvenstva Europe. Ambicije za novom hrvatskom medaljom ostvarila je pobjedom u četvrtfinalu na dramatičan način na zlatni bod deset sekundi prije kraja extra runde pobijedivši Nizozemku Oogink. U polufinalu je Doris izgubila od Milice Mandić iz Srbije, olimpijske pobjednice iz Londona 2012.

Ivan Šapina iz Marjana krenuo je bez većih problema u turnir, na prekid je preskočio reprezentativca Kosova Bajru rezultatom 25:5. U četvrtfinalu je u borbi za medalju pobijedio reprezentativca Azerbajdžana Ghobadija 14:13 i osvojio petu medalju za Hrvatsku i ukupno četvrtu za splitski Marjan. Ujedno je to i jedina muška medalja za Hrvatsku na europskom prvenstvu. Rus Kirichenko bio je ipak bolji od Šapine u polufinalu rezultatom 14:10 čime je Šapina ostao na brončanoj medalji.

Hrvatska ženska reprezentacija osvojila je drugo mjesto u ekipnom poretku s tri zlatne i jednom brončanom medaljom. U ukupnom poretku Hrvatska je osvojila treće mjesto na EP-u

Iva Radoš iz zagrebačkog Osvita je u prvom kolu teške kategorije pobijedila Grkinju Christidou 11:6 i plasirala se u četvrtfinalni meč za još jedno odličje. U neizvjesnoj borbi koja je otišla na zlatni bod Iva je na kraju nesretno i nespretno ostala bez medalje deset sekundi prije kraja extra runde. Iako je u četvrtoj rundi imala prednost od dva napada i pola boda zbog opomene protivnice pred sami kraj borbe je primila udarac u glavu i ostala bez medalje te prvenstvo završila na petom mjestu.

U prvom kolu teške kategorije član splitskog Marjana Ivan Vrgoč slavio je prekidom protiv Grka Diamanditisa rezultatom 32:1. U osmini finala ga je čekao prvi nositelj, aktualni svjetski prvak i dvostruki europski prvak te osvajač još dvije svjetske medalje, Rus Vladislav Larin. Iako se u prvoj rundi dobro držao i gubio tek 1:0 u drugoj je Larin pokazao zbog čega je uvjerljivi broj 1 na svjetskim i olimpijskim rang listama te otišao na 12:0 nakon čega je trener Vrgoča predao borbu.

Odgovori

Back to top button