Taekwondo

Donald Trump dobio crni pojas, sada je bolji i od Chucka Norrisa

Bivši američki predsjednik Donald Trump dobio je veliko priznanje od Svjetske taekwondo organizacija Kukkiwon sa sjedištem u Južnoj Koreji.

Donedavni prvi čovjek SAD-a dobio je jedno od najvećih priznanja u svijetu borilačkih sportova, iako se njime nikad nije bavio.

Predsjednik Lee Dong-sup dodijelio je Trumpu počasni crni pojas 9. dan. Taj se pojas dodjeljuje samo onima koji su postigli najviše ili su neizmjerno promovirali taj sport.

Takva gesta nije rijetkost, no mnogima je za oko zapelo što je Trump dobio crni pojas 9. dan, priznanje kakvo se odaje samo najvećim majstorima te vještine i koje je dosad zaslužila samo nekolicina ljudi.

Trump se nikad nije ni bavio taekwondoom, a Kukkiwon je uz objavu na Facebooku napisao kako ovo nije nikakva politička poruka.

A 75-godišnji biznismen i političar kazao je kako mu je čast primiti taj pojas te se nada kako će uskoro vidjeti na djelu najveće majstore te vještine.

Isti tak pojas ima i ruski predsjednik Vladimir Putin. Sada su prvi čovjek Rusije i Trump ispred Chucka Norrisa, koji kao veliki majstor borilačkih vještina ima tek pojas 8. dan.

Odgovori

Back to top button