Ostalo

Hrvatski ju-jitsu reprezentativci s Krete se vratili s pet medalja

Hrvatska ju-jitsu reprezentacija polučila je sjajne rezultate na Europskom prvenstvu za U-16, U-18 i U-21 uzraste koje se održalo u Heraklionu na Kreti.

U našoj delegaciji je bilo 11 predstavnika koja se kući vratila s pet medalja.

Prvog dana prvenstva u konkurenciji natjecatelja do 16 godina nastupili su Petar Žunić, Matija Preskavec i Mark Jobst.

Nakon tri borbe Mark Jobst je osvojio srebro u kategoriji do 42, Matija Preskavec okitio se broncom u kategoriji do 66, dok je Petar Žunić ostao bez odličja u kategoriji do 46 kilograma.

Nora Filić je na natjecanju U-16 u kategoriji do 42 kilograma, nakon četiri odlične borbe, stigla do srebrne medalje.

A na prvenstvu za natjecatelje do 18 godina Vlado Blažević je u kategoriji do 81 kilogram osvojio broncu. Do odličja je stigao u repesažu i to ‘trokut gušenjem.

Mateo Matteoni je u kategoriji iznad 81 kilogram također osvojio broncu.

Priliku za medalju na natjecanju U-21 imala je i Erika Celik u kategoriji do 57 kilograma.

Hrvatska natjecateljica je u drugoj borbi izgubila od svjetske prvakinje Alexe Toth, a u borbi za broncu je izgubila od grčke predstavnice.

Na prvenstvu su još nastupili, U-21: Stjepan Neubauer (5. mjesto, 69 kg); U-18: Zvonimir Vid Lasić (5. mjesto, 66 kg); U-16: Teo Vuletić (9 mjesto, 73 kg) i Rubi Bosnić (izgubio u 1. kolu, 63 kg).

– Dobili smo izuzetan uvid u rad drugih reprezentacija i uvjerili se da će u budućnosti bez pomno složenog sistematskog rada biti sve teže konkurirati.

Naši reprezentativci su pokazali veliko srce, kvalitetu i fizičku spremu. Evidentno je da u Savezu imamo vrlo sposobne trenere. Ono sto trebamo poboljšati je zajednički sustavni rad.

Kao predstavnik Saveza, stekao sam vrlo vrijedna poznanstva i dogovorio suradnju s Njemačkim Savezom, Ju-Sports i Izraelskim Savezom koji je i ove godine imao uvjerljivo najsloženiju i najkvalitetniju reprezentaciju – kazao je koordinator reprezentacije Frane Velčić.

Treneri Frane Velčić, Andrej Jovanović, Miro Erkapić i Dina Kamarić mogu biti zadovoljni rezultatima.

Na ovom smo prvenstvu imali najviše natjecatelja od osnutka Hrvatskog ju-jitsu saveza.

Odgovori

Back to top button