MMA

VIDEO Stipe Miočić: Ngannou neće biti prvak dok sam ja tu

Još je samo nekoliko dana ostalo do velikog borilačkog spektakla u Las Vegasu gdje će Stipe Miočić (20-3) braniti UFC-ov pojas protiv Francisa Ngannoua (15-3). Bit će to njihov drugi međusobni obračun. Američki borac hrvatskih korijena je u prvom meču u siječnju 2018. u Bostonu pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca. Stipe je u razgovoru s poznatim MMA novinarom Arielom Helwanijem naglasio kako je bolji borac nego što je bio prije tri godine.

– Danas sam svakako efikasniji borac. Naučio mnogo o svom tijelu, bolji sam i snažniji, brži sam i u dobroj kondiciji. Svaki dan naučim nešto novo – kaže Stipe i nastavlja:

– I on će također biti bolji, mlad je i gladan, želi postati prvak. No, Ngannou neće biti prvak dok sam ja tu. Vjerujem da je napredovao, mnogo trenira. U Bostonu su tenzije bile velike, a luda publika je željela nokaut. Željeli su vidjeti kako mi glava leti iz oktogona. Srećom to se nije dogodilo, a neću mu ni sada to dopustiti.

U borbu s izazivačem ulazi jednako težak kao i prošlog ljeta protiv Cormiera.

– Imat ću 105 kilograma. Slušam svoje tijelo i drugačije se hranim, pazim što jedem. To mi mnogo znači i u svakodnevnom životu, imam puno manje problema – otkrio je američko-hrvatski udarač.

Prošle godine je bivši prvak poluteške kategorije Jon Jones odlučio prijeći među teškaše. Bones bi mogao biti potencijalni Miočićev sljedeći suparnik.

– Nisam agent, ja sam borac. Nikad neću birati svog protivnika. Borit ću se protiv svakoga. Francis je zaslužio tu borbu i sada je sva moja pozornost na njemu. Budem li ga pobijedio onda možemo razgovarati o Jonu Jonesu. Tek tada bih mogao biti zainteresiran za tu borbu – podvukao je Stipe.

Miočić je prvu borbu u UFC-u imao u listopadu 2011. protiv Joeya Beltrana.

– Dobro se toga sjećam, bio sam uplašen. Bila je to velika priredba i ogromna galama, ljudi viču sa svih strana. Kasnije se navikneš, sve ti zapravo bude poput vožnje biciklom, ali prvi put je bilo teško – prisjetio se Stipe i nastavio:

– Poslije više nikada nisam osjetio takvu nervozu. Lakše je zapravo postalo tek nakon prve runde. A onda osjetiš trnce, ako ih nemaš, onda nisi spreman za borbu. Nikad ne znaš što će se dogoditi u tom ludom sportu. Sada je to pozitivna nervoza i adrenalin koji te tjera da odradiš pravi posao.

Spreman sam boksati protiv Joshue ili Furyja, te pokazati da sam bolji borac od njih. A u njihovom ću meču iskreno uživati

Između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja dogovoren je boksački spektakl za ujedinjenje naslova. Miočić ne bi imao ništa protiv da boksa s jednim od njih…

– Apsolutno bih to volio, to bi bilo nešto novo. Boks je stvar tehnike, no ja znam u njega unijeti borbu. Otišao bih u boks jer smatram kako je to poštenija borba u ovim okolnostima. Ja volim borbu na nogama – istaknuo je Stipe Miočić i zaključio:

– A osim toga, oni nisu upoznati s nekim stvarima koje se koriste u oktogonu. Spreman sam boksati protiv njih i pokazati da sam bolji borac. Nije mi važno protiv koga bih se borio, a u njihovom ću meč iskreno uživati.

Cijeli razgovor Stipe Miočića s Arielom Helwanijem pogledajte u videu:

Odgovori

Back to top button