MMA

VIDEO Khamzat Chimaev vratio se kući, izgleda iscrpljeno i mršavo

Šef UFC-a Dana White prošlog je tjedna pokušao objasniti kako se Khamzat Chimaev osjećao vrlo emotivno kada je odlučio objaviti da se povlači. Naime, čečenski borac koji živi i trenira u Švedskoj ima zdravstvenih problema nakon što je prebolio koronavirus. Nakon što je u Švedskoj završio u bolnici brigu o njemu preuzeo je UFC te ga doveo u APEX institut u Las Vegas i omogućio mu vrhunske pripreme uz stalni liječnički nadzor.

No Chimaev i dalje osjeća posljedice koronavirusa te je u posljednjoj objavi na društvenim mrežama najavio odlazak u mirovinu: ‘Mislim da sam gotov’.

– Liječnici su preuzeli brigu o njemu kada je stigao, te mu prepisali prednisone, a to je je**ni steroid. On bi sada trebao uzimati prednisone, opuštati se, odmarati i biti strpljiv dok se ne oporavi – kazao je Dana White.

Onda se javio i čečenski vođa Ramzan Kadirov koji je pozvao Chimaeva da se vrati u domovinu gdje će nastaviti oporavak.

Sjajni borac poslušao je Kadirov savjet te se vratio kući. Čečenski vođa osobno ga je dočekao u zrakoplovnoj luci u Groznom. Khamzat fizički izgleda vrlo iscrpljeno i mršavo.

– Chimaev se želi boriti svakog vikenda i vjeruje da je spreman osvojiti naslov. A takve osobe ne možete smiriti. On bi se trenutačno trebao odmarati, uopće ne bi smio trenirati – kaže Dana White i dodaje:

– No on je odrastao čovjek i treba bi znati što smije, a što ne smije raditi. A mi ga ne možemo stalno pratiti. Vidjet ćemo što će se dogoditi.

Čečenski vođa Ramzan Kadirov vratio je Khamzata kući na rehabilitaciju i omogućit će mu sve uvjete kako bi se potpuno oporavio. Neporaženi Chimaev u svojoj MMA karijeri ima devet pobjeda.

A kako je izgledao doček u zrakoplovnoj luci pogledajte u videu:

Odgovori

Back to top button