MMA

Usman nokautirao Masvidala i obranio naslov UFC-ova prvaka, stravična ozljeda Weidmana

Kamaru Usman (19-1) je na UFC 261 priredbi obranio naslov prvaka u velter kategoriji. Nigerijac je nokautom u drugoj rundi pobijedio Jorgea Masvidala (35-15) pred 15.000 navijača VyStar Veterans Memorial Arene u Jacksonvilleu. Usmanu je to bila 18. pobjeda u nizu!

Nigerijski borac je dobio prvu rundi, bio je aktivniji, te u jednom trenutku i srušio Masvidala koji se izvukao iz teške pozicije. Amerikanac je pokušao iz kontranapada, ali nije uspio ugroziti Kamarua. Primio je i nekoliko žestokih udaraca.

Na početku druge runde Usman je krenuo agresivnije i jednim silovitim udarcem srušio Masvidala, te završio borbu.

Amerikanka Rose Namajunas (10-4) je na fantastičan način stigla do trijumfa protiv Zhang Weili (21-2) i osvojila naslov prvakinje u slamka kategoriji. Rose je nakon početnog ispitivanja snaga prva napala, nakon što je ‘high kickom’ pogodila suparnicu, Kineskinja je pala na tlo i onda serijom udaraca prisilila suca da prekine meč. Zhang Weili je to prvi poraz nakon 21 pobjede u nizu.

Valentina Ševčenko (21-3) je obranila naslov u muha kategoriji, koja je u drugoj rundi prekidom pobijedila Brazilku Jessicu Andrade (21-9). Kirgistanka se pokazala mnogo jačom suparnicom, čak je sedam puta bacala Jessicu na tlo. U jednom rušenju došla je u gornju poziciju te je počela laktovima udarati suparnicu. Sudac je prekinuo borbu, a Valentina je tako peti put obranila pojas prvakinje.

U borbi srednje kategorije Chris Weidman je doživio stravičnu ozljedu protiv Uriaha Halla. U 17. sekundi meča slomio je potkoljenicu nakon što je ‘low-kickom’ pokušao pogoditi suparnika. Hall se obranio, a Weidman se u tom pokušaju teško ozlijedio. Gledatelji su ostali šokirani.

U poluteškoj kategoriji Anthony Smith je nadjačao Australca Jimmyja Crutea tehničkim nokautom nakon prve runde. Naime, američkom borcu je prošao jedan ‘low-kick’ kojim je pogodio Crutea u živac, te mu je utrnula noga. Uoči druge runde sudac je procijenio kako Australac ne može stajati, te je prekinuo borbu.

Srpski borac Stefan Sekulić je u meču uvodnog programa izgubio protiv Amerikanca Dwighta Granta jednoglasnom odlukom sudaca.

Rezultati, glavni program UFC 261:

Kamaru Usman def. Jorge Masvidal – KO (punches) 2 1:02
Rose Namajunas def. Zhang Weili – KO (head kick), 1. runda (1:18)
Valentina Ševčenko def. Jessica Andrade – TKO (elbows), 2. runda (3:19)
Uriah Hall def. Chris Weidman – TKO (Kharma), 1. runda (0:17)
Anthony Smith def. Jimmy Crute – TKO (doctor stoppage), 1. 5:00

Uvodne borbe:

Randy Brown def. Alex Oliveira – Submission (rear-naked choke), 1. runda (2:50)
Dwight Grant def. Stefan Sekulić – podijeljena odluka sudaca (28-29, 29-28, 29-28)
Brendan Allen def. Karl Roberson – Submission (ankle lock), 1. runda (4:55)
Patrick Sabatini def. Tristan Connelly – jednoglasna odluka sudaca (30–27, 29–28, 29–28)
Danaa Batgerel def. Kevin Natividad – TKO, 1. runda (0:50)
Rodrigo Vargas def. Rong Zhu – jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29–28, 29–28)
Jeff Molina def. Qileng Aori – jednoglasna odluka sudaca (30-27, 29–28, 30–27)
Ariane Carnelossi def. Na Liang -TKO

Odgovori

Back to top button