MMA

Trener borca koji je na UFC 267 priredbi brutalno pretučen: Nikad ne bih tražio prekid meča

Borba između Elizeua Zaleskog dos Santosa i Benoita Saint Denisa na UFC 267 priredbi u Abu Dhabiju bila je atraktivna i vrlo žestoka.

Posebno se to odnosi na posljednje dvije minute druge runde u kojoj je Brazilac Dos Santos snažnim udarcima pogađao Francuza u svom debiju za najjaču svjetsku MMA organizaciju.

Bivši prvak, a danas UFC-ov komentator Daniel Cormier čudio se zašto sudac Vjačeslav Kiselev nije prekinuo borbu, jer se francuski borac našao u teškoj situaciji.

Cormier je svoja razmišljanja podijelio s fanovima na svom Twitteru, a slične poruke objavili su Aljamain Sterling, Kenny Florian, Michael Chiesa i drugi, dok je jedan od najiskusnijih MMA sudaca John McCarthy napisao:

‘To je pakao. Upravo sam gledao najlošije suđenje u povijesti UFC-a. Molim vas neka više nikada ne sudi… Nikad više!!!

Glavni sudac Mark Goddard je Kiseleva odmah nakon borbe uklonio s liste, te nije sudio meč između Magomeda Ankalaeva i Volkana Oezdemira. Njihov okršaj sudio je Goddard.

Ogromnu porciju kritika pokupio je i trener francuskog borca Daniel Woirin koji između druge i treće runde nije želio prekinuti borbu, nego je još hrabrio Saint Denisa.

– Nikad ne bih bacio ručnik u borilište i tražio prekid meča. Sudac je mogao prekinuti borbu, čak sam i mislio da će to napraviti. No to nije učinio – kazao je Daniel Woirin, te dodao:

– Benoit je došao k sebi nakon što primio mnogo udaraca. Ljudi su previše osjetljivi. On je ratnik i svoju prvu borbu u UFC-u nije mogao izgubiti bez da je dao sve od sebe. Razgovarali smo i rekao mi je da sam dobro postupio što nisam prekinuo borbu.To mi ni u jednom trenutku nije palo na pamet. Vratio se u borbu i na kraju je bio odličan.

Odgovori

Back to top button