MMA

Tom Aspinall traži od UFC-a da Jonu Jonesu oduzmu pojas: Miočić i ja ćemo se boriti za naslov

Tom Aspinall je na nedavnoj priredbi u New Yorku za 69 sekundi nokautirao Sergeja Pavloviča i osvojio pojas privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije.

Eventu u Madison Square Gardenu trebao je predvoditi teškaški obračun za naslov između prvaka Jona Jonesa i Stipe Miočića, no Bones je otkazao nastup zbog ozljede.

A kako teška divizija ne bi mirovala, najveća svjetska MMA organizacija je Aspinallu i Pavloviču dala priliku da se bore za pojas, barem onaj privremeni.

Jonesa nakon operacije čeka malo dulji oporavak. No kako se zna da u oktogon ulazi samo ako je maksimalno spreman i pun samopouzdanja, mnogi smatraju kako će se vrijeme njegovog povratka vjerojatno još oduljiti.

– Jonu Jonesu bi trebali oduzeti naslov. Svi koji se teško ozlijede ostanu bez pojasa prvaka. Ne znam zašto je pojas još kod njega, ne razumijem. Ja bih trebao biti prvak – istaknuo je Tom Aspinall, te se osvrnuo na UFC-ov plan da ponovno dogovore meč između Miočića i Jonesa:

– Teško je to reći, ali zar itko više govori o meču između Jonesa i Miočića? Zašto bi nam trebala ta borba, za ostavštinu? Što je to? Je li to meč za pojas prvaka nakon kojeg će se obojica povući u mirovinu.

Engleski borac koji je protiv Pavloviča izborio 14 pobjedu (11 nokauta) u karijeri i zanimljiv prijedlog.

– Ja se želim boriti protiv Miočića, a zatim želim borbu i s Jonesom. Svi ostali mečevi su bez veze. Prestanite štititi vašeg momka Jona Jonesa, neka se makne. Stipe i ja ćemo se boriti za pojas prvaka – poručio je Tom Aspinall.

Odgovori

Back to top button