MMA

Roberto Soldić uoči novog nastupa u ONE-u: Samo o tome razmišljam, želim osvojiti pojas

Hrvatski MMA borac Roberto Soldić nastupit će 5. svibnja na ONE Championship priredbi koja će se prvi put održati u SAD-u.

Robocop će se u svom drugom nastupu za azijsku borilačku promociju (u prosincu se borio s Muradom Ramazanovim, ali je meč poništen nakon što ga je Dagestanac pogodio u međunožje) obračunati protiv Šveđanina Zebaztiana Kadestama.

Okršaj između Soldića i Kadestama uvršten je u program ONE Fight Night 10 priredbe koja će svoju američku premijeru imati u Broomfield u Coloradu.

– Želim što bolje iskoristiti priliku i pokazati američkim fanovima zašto me zovu Robocop. Spreman sam, ne skidam previše kilograma, dobro se hrabim i kvalitetno treniram – kazao je Roberto Soldić i dodao:

– Sada me ništa ne zanima osim meča protiv Kadestama. On je bivši prvak i to je za mene veliki izazov.

Već je godinama član UFD Gyma u Dusseldorfu, te je trenirao s mnogim vrhunskiom borcima koji su na njega ostavili poseban dojam.

– Kad sam bio u Kanadi trenirao sam s Firasom Zahabijem, Roryjem MacDonaldom, GSP-jem… I u SAD-u sam trenirao s vrhunskim borcima, a moram posebno istaknuti Gegarda Mousasija – naglasio je Roberto Soldić i nastavio:

– On mi mnogo pomaže u Nizozemskoj. Uz njega sam odrastao i zajedno trenirajući osjetio sam kako moje vještine u borbi na nogama sve bolje. Uvijek smo imali dobre sparinge i nikada se nismo ozlijedili. Volim trenirati s njim, on je legenda.

Nakon što je u KSW-u osvojio naslov prvaka u dvije kategorije, sada i ONE-u želi stići do trona.

– Ne znam što bih drugo mogao raditi u životu osim da se borim i samo o tome razmišljam. To već radim deset godina i uvijek želim biti u formi. Nakon Kadestama hoću meč protiv Ramazanova, pokušat ću obojicu pobijediti i onda dobiti borbu za naslov. Želim osvojiti pojas u ONE-u, to me motivira – podvukao je Roberto Soldić.

Odgovori

Back to top button