MMA

Roberto Soldić objasnio zašto karijeru nastavlja u ONE Championshipu

Hrvat iz Viteza, 27-godišnji Roberto Soldić pristao je na unosnu ponudu brzo rastuće azijske borilačke organizacije, te će svoju karijeru nastaviti u ONE Championshipu.

Najbolji hrvatski MMA borac je tu vijest prvi put objavio u ponedjeljak u poznatom podcastu The MMA Hour kod američkog novinara Ariela Helwanija, a to je potvrdio i na današnjoj zagrebačkoj presici.

Helwani je u svojoj emisiji istaknuo kako dugo na tržištu nije bilo tako dobrog borca kao što je Soldić, a da je bez važećeg ugovora odnosno da je ‘free agent’.

Dvostrukom KSW-ov prvaku je s prvim danom kolovoza istekao ugovor s najjačom europskom organizacijom.

RoboCop je u KSW-u trebao odraditi još jednu borbu, no kako je ugovor završio, a to su njegovi odvjetnici provjerili, više nema prepreka, te može prijeći u drugu organizaciju.

– Imao sam previše solucija, bilo je raznih ponuda, uključujući i UFC, ali ja sam izabrao ONE Championship, jer mi je dao najbolju ponudu. Želim biti drukčiji od svih, boriti se u svim sportovima, pokušati uzeti pojas i u kiboksu, muay-thaiju, MMA-u… – rekao je Roberto Soldić na zagrebačkoj presici i dodao:

– To je povijesni dan za Hrvatsku i cijelu regiju. Drago mi je, sretan sam, jedva čekam borbu i da napravim borbu koju još nitko nije napravio.

Robocop je prerastao KSW u kojoj je bio vlasnik pojasa u velter i srednjoj kategoriji.

– U ugovoru stoji da moraju biti tri borbe godišnje, za početak MMA, a onda ćemo vidjeti. Neće biti odmah napad na titulu. Bit ću u ONE-u dugo, na deset borbi, ako sam zdrav mogu raditi tri borbe godišnje, što u KSW-u nisam mogao. Chattri mi je dao priliku boriti se i u drugim sportovima, što drugdje nisam mogao. Osim toga, želim borcima otvoriti oči da UFC nije jedina organizacija, nego da postoji i nešto bolje. Želim nešto ostaviti u naslijeđe, to me motivira – istaknuo je Roberto Soldić.

Pomalo možemo žaliti što nije izabrao UFC, koji mu je nudio ugovor prema kojem bi imao pravo napasti pojas već u trećoj borbi.

No ONE Championship bi uskoro mogao postati ozbiljan konkurent UFC-u.

Gost na zagrebačkoj presici bio je vlasnik ONE-a, singapurski milijunaš Chatri Sityodtong.

– Čim sam prvi put vidio Roberta, znao sam da je vrlo poseban talent. Bio je najbolji borac na svijetu bez ugovora. ONE je vrlo sretan što je dobio ovakvog superstara. Imamo mnoge vrhunske borce koji su izrazili želju da budu drukčiji, na drugoj razini – izjavio je Chattri Sityodtong, vlasnik ONE Championshipa:

– Jedno je biti prvak pod jednim pravilima, ali mogu li postati prvaci pod različitim pravilima? Naša je organizacija mjesto na kojem mogu napraviti takvo fantastično naslijeđe. Ako to Roberto uspije napraviti, donijet će ogromnu slavu Hrvatskoj i postati najveći borac u povijesti borilačkih sportova.

Tajlanđanin je diplomirao na Harvardu, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na 350 milijuna dolara. Danas je na čelu je kompanije, koja vrijedi 1,5 milijardi dolara.

Promocija ONE Championship je pod Chatrijevim vodstvom, po ocjeni uglednog poslovnog magazina Forbes, postao najveća azijska sportska promocija.

– U Zagrebu sam, jer ovdje želim prirediti priredbu s Robertom, imamo mnogo boraca iz Europe. To mi je prvi posjet Hrvatskoj i istražujem situaciju. Vidimo velike mogućnosti, ali ONE je još dosta mali brend u Europi, za razliku od Azije – rekao je Chattri Sityodtong i dodao:

– Tu nemamo ni televizijske ugovore, ali želimo se širiti na Europu. ONE je najveća borilačka organizacija na svijetu, naša je gledanost daleko veća od UFC-a, a roster boraca nam je daleko bolji. Imamo 170 sportaša koji su osvajali svjetske naslove prije nego što su se priključili ONE-u, a sad su na vrhuncu karijere.

Agencija Nielsen procjenjuje ONE kao jednu od deset najvećih profesionalnih sportskih organizacija na svijetu po gledanosti.

Odgovori

Back to top button