MMA

Prvak UFC-ove srednje kategorije otkrio na što je potrošio svoju prvu zaradu

Prvak UFC-ove srednje kategorije Israel Adesanya čeka svoj sljedeći nastup, a suparnik bi mu početkom sljedeće godine trebao biti Robert Whittaker.

No zbog epidemioloških mjera uvedenih u Australiji i na Novom Zelandu njihov drugi međusobni ogled teško je ugovoriti.

Adesanya je prije dvije godine pobijedio Whittakera nokautom u drugoj rundi i osvojio naslov.

Prvak rođen u Nigeriji, koji se preselio na Novi Zeland, u nedavnom je razgovoru za GQ Sports otkrio na što je potrošio svoj prvi milijun dolara i kome je u obitelji povjerio novac na čuvanje.

– Otac je jedina osoba kojoj vjerujem da će dobro raspolagati mojim novcem, jer tko bi drugi imao najbolje interese za vas u svome srcu, nego onaj koji vas je stvorio i odgojio – kazao je Israel Adesanya, te počeo nabrajati na što je potroši prvi zarađeni novac:

– Kupio sam prvi veliki lančić za 13 tisuća, a na odjeću i obuću potrošio sam pet tisuća dolara. Za četiri tisuće dolara sam napravio tetovažu zmaja i nazvao je Kunta Kinte, dobio popust kod prijatelja.

Adesanya je nastavio nabrajati na što je još trošio svoju prvu zaradu, pa je tako kupio McLarenov automobil za pola milijuna dolara, prvu kuću, a dio novca potrošio je na obitelj i prijatelje.

– Doniram novac i u dobrotvorne svrhe, ali ne govorio o tome. Sestra mi radi u bolnici, pa sam donirao 20 tisuća dolara, jer su trebali nove krevete. Često platim gorivo nekoj nepoznatoj osobi na benzinskoj, a onda nestanem prije nego i shvate što sam napravio – istaknuo je Israel Adesanya.

Odgovori

Back to top button