MMA

Prochazku čeka dulji oporavak, a budućem prvaku poručio: Jednog dana ćemo vidjeti tko je najbolji

Jiri Prochazka je na treningu teško ozlijedio rame te je otkazao svoj nastup za 10. prosinca kada je u revanšu protiv Brazilca Glovera Teixeire trebao braniti naslov UFC-ove poluteške kategorije.

Češkog borca čeka dulji oporavak, a po liječničkim prognozama to bi moglo biti i do godinu dana. U svojoj nedavnoj objavi je otkrio kako ne želi kočiti kategoriju, te je napustio pojas prvaka.

Najveća svjetska MMA organizacija je odmah dogovorila borbu za naslov.

Tako će se na UFC 282 priredbi u T-Mobile Areni u Las Vegasu za zlatni pojas boriti Jan Blachowicz i Magomed Ankalaev.

Čeh je nizom objava na Twitteru istaknuo kako se još uvijek osjeća da je prvak, te je obećao da će se ponovno vratiti na tron.

‘Tvoj put je naslov? Postao sam UFC-ov prvak prije pet mjeseci i trenutačna situacija ne mijenja moj unutarnji osjećaj da sam i dalje prvak. Taj osjećaj je i razlog zašto sam se počeo baviti MMA-om. Biti prvak među najboljima i biti najbolji od najboljih’, napisao je Jiri Prochazka, te dodao:

‘To je moja beskrajna motivacija. Sada se ne mogu ni pomaknuti, to je kao gravitacija, zakon fizike. Dakle, kada netko osvoji pojas u poluteškoj kategoriji i dokaže da je najbolji kada se ja oporavljam, bit ću počašćen budem li ponovno vidio takav nastup. No budi spreman da jednog dana vidimo tko je pravi prvak’.

Odgovori

Back to top button