MMA

Predsjednik PFL-a tvrdi: Ngannou i Wilder mogli bi se dogodine boriti u oktogonu uz posebna pravila

Bivši UFC-ov prvak Francis Ngannou je početkom godine napustio najveću svjetsku MMA organizaciju, te potpisao za PFL.

I dok čeka svoj prvi nastup za novu borilačku promociju, kamerunski udarač je u međuvremenu ispunio svoju dugogodišnju želju, te je dogovorio boksački meč.

Ngannou je krajem listopada boksao i dobro namučio Tysona Furyja. Premda je na kraju izgubio, Francis je ostavio jako dobar dojam u ringu.

Nakon sjajnog nastupa protiv WBC-ova prvaka, kojeg je čak u trećoj rundi poslao u nokdaun, mnogi su se pitali hoće li Kamerunac nastaviti boksati ili će se vratiti slobodnoj borbi.

Prvi čovjek PFL-a Donn Davis je povodom preuzimanja Bellatora otkrio kako će se Ngannoua sljedeće godine boriti u oktogonu, a njegov vjerojatni protivnik mogao bi biti Deontay Wilder.

Bivši prvaci i trenutačno jedni od najmoćnijih udarača na svijetu trebali bi se boriti po posebnim, kako je rekao mješovitim pravilima.

No hoće li se ta borba uistinu i dogovoriti to treba tek vidjeti. Činjenica je kako bi takav meč privukao veliki interes borilačkih fanova.

Danas je stigla i vijest kako je MMA organizacija PFL kupila Bellator. Ovim poslovnim potezom PFL postaje još veća konkurencija UFC-u.

– U prvih pet godina naša je misija bila postati tvrtka broj dva u MMA sportu i to smo postigli, a sada smo postavili novi cilj – postati prava konkurencija – poručio je PFL-ov predsjednik Donn Davis i dodao:

– To potpuno mijenja MMA sliku. Vi zapravo stavljate dvije tvrtke broj dva da stvore konkurenciju. Kombinirani popis PFL-a i Bellatora sada ima 30 posto svojih boraca koji su rangirani među 25 najboljih na svijetu prema Fight Matrixu. To je jednako onome što ima UFC.

Odgovori

Back to top button