MMA

Pjotr Jan zamjerio Sterlingu što je brzo promijenio raspoloženje, Jamajčanin mu odgovorio

Pjotr Jan (15-2) je ostao bez UFC-ova naslov nakon rijetko viđenog poteza. Ruski je borac u meču za pojas prvaka u bantam kategoriji nedopuštenim udarcem koljenom pogodio Aljamaina Sterlinga (20-3) u glavu. Njegov udarac bio je ilegalan što je odmah značilo diskvalifikaciju.

Sterling je pokušao doći k sebi, u oktogon je ušao i liječnik, a nakon konzultacija sudac je označio kraj meča. Jamajčanin je proglašenje pobjednika dočekao u suzama, a kada je dobio pojas odmah ga je odbacio.

No na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima Sterling pozira s pojasom prvaka s velikim smiješkom na licu.

Naravno, to je izazvalo bujicu negativnih komentara, a mnogi su ga optuživali kako je samo glumio da ne može nastaviti borbu.

Javio se i Pjotr Jan koji zamjera suparniku što je promijenio ponašanje od trenutka kada je uplakan pred kamerom izjavio kako je pojas osvojio na način na koji nije želio. Pa i ono odbacivanje pojasa pred kamerama.

Rus se javio na Twitteru te pokazao kako je Sterling promijenio svoje raspoloženje u samo pet minuta.

Jamajčanin se javio putem Instagrama te objasnio Rusu svoje ponašanje:

‘Nisam osvojio pojas na način kakvom sam se nadao, no ja nisam napravio ništa ilegalno. Moja obitelj i prijatelji doputovali su iz dalekih krajeva da bi me vidjeli i tražili su od mene da osvojim pojas prvaka, budući da sam netko tko se oduvijek tako i ponaša.

Ako te to vrijeđa, onda si ti netko tko nema ljubavi u životu te imaš neke vlastite probleme koje trebaš riješiti. Ja sam prvak, ali neću to smatrati sto posto potvrđenim niti relevantnim dok naslov ne obranim onako kako sam ga se nadao osvojiti.

U svakom slučaju, jedva čekam to napraviti. Budućnost je svijetla i ne mogu dočekati vidjeti što čeka moj tim i mene. Ostani na dobrom putu, napravi potrebne promjene. Život ide dalje’.

Oba su borca odmah nakon meča pokazala interes za revanš, koji bi UFC mogao bez problema dogovoriti.

– Ja sam sad UFC-ov svjetski prvak, ali se tako ne osjećam. To je nekako gorko-slatko jer nisam htio tako pobijediti – kazao je Aljamain Sterling i zaključio:

– No pravila postoje s razlogom, stvarno mi nije jasno kako je Jan na najvišoj razini mogao učiniti takvu pogrešku.

Odgovori

Back to top button