MMA

Phil De Fries obranio naslov KSW-ova prvaka, pa prozvao legendu slobodne borbe

Britanac Phil De Fries ima 11 pobjeda u nizu, a devet u KSW-u. Naslov prvaka najveće europske MMA promocije osvojio je u travnju 2018. kada je prekidom u prvoj rundi pobijedio Michała Andryszaka.

Nakon toga je osam puta obranio pojas, a posljednji put prošlog vikenda protiv Todda Duffeea. De Fries je u revanšu svladao američkog borca prekidom u prvoj rundi.

A tko bi mogao biti sljedeći Philov protivnik?

Prvi u poretku izazivača je Darko Stošić koji je prije godinu dana uvjerljivo izgubio protiv De Friesa.

Slijedi Ricardo Prasel kojeg je Britanac pobijedio lani u rujnu, ispred Michala Martineka i Daniela Omielanczuka, koji su u posljednjim nastupima izgubili. Među prvih pet izazivača još je Mariusz Pudzianowski.

De Fries je u posljednjem nastupu na KSW 79 priredbi u Liberecu uzvratio Toddu Duffeeu za poraz iz prosinca 2012. godine.

– Poštujem Todda, odličan je borac, ali ja sam sada glavni i to će tako ostati. Imam dvije želje, želim Alistaira Overeema na priredbi koja će se održati na stadionu i Rolex za pet godina službe – rekao je Phil De Fries.

Naime, KSW 83 priredba je najavljena za 3. lipnja u Varšavi, a trebala bi se održati na PGE Narodowy stadionu koji prima više od 58.000 ljudi.

Odgovori

Back to top button