MMA

Ngannou progovorio o krizi koju je imao tijekom karijere: Tada sam bio mentalno slomljen

Kamerunski udarač Francis Ngannou sljedećeg vikenda na UFC 270 priredbi prvi put brani pojas prvaka teške kategorije.

Predator je naslov osvojio u ožujku prošle godine nokautom protiv Stipe Miočića u njihovoj drugoj međusobnoj borbi.

Ngannou će titulu braniti protiv bivšeg klupskog kolege Ciryla Ganea. Neporaženog Francuza koji je u kolovozu u meču za privremeni naslov pobijedio Derricka Lewisa, trenira Fernand Lopez, bivši Francisov trener.

Ngannou i Lopez razišli su se ne na baš lijep način, a to se dogodilo nakon poraza od Miočića i Lewisa u prvoj polovici 2018. godine. To su jedini porazi Kamerunca u karijeri.

Ngannou je priznao kako mu je poraz u prvom pokušaju da Stipi Miočiću oduzme pojas prvaka ostavio traga na mentalnom zdravlju, što se vidjelo šest mjeseci kasnije u sljedećoj borbi protiv Derricka Lewisa.

– Mentalno sam bio slomljen i počeo sam posjećivati psihijatricu. Pogledate li njene bilješke, smiješno je što je već tada ukazala na Fernanda kao na problem na koji trebam pripaziti. Mislio sam da je luda, ali počela je sve raščlanjivati i shvatio sam da je u pravu – kazao je nedavno Francis Ngannou.

Objasnio je kako su se ti mentalni problemi manifestirali, a kao primjer je naveo meč protiv Derricka Lewisa, koji je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

– Cijelo vrijeme sam sebe sam uvjeravao da ne žurim, da imam još vremena. Kunem se, na kraju borbe mislio sam da smo još u drugoj rundi. Kao da uopće nisam bio prisutan, osjećao sam se kao da se u glavi još borim s Miočićem. Govorio sam si da imam vremena, a onda je odjednom borba bila gotova – istaknuo je Francis Ngannou.

Nakon poraza od Lewisa razišao se s Lopezom i preselio u SAD. Stigao je do pet uvjerljivih pobjeda nokautom, te sljedećeg vikenda prvi put brani pojas prvaka.

Odgovori

Back to top button