MMA

Neki su borci razočarali Daniela Cormiera: Pa zar su izgubili želju boriti se za pojas prvaka?

Bivši UFC-ov prvak Daniel Cormier, koji danas rad kao komentator za najjaču MMA organizaciju, primijetio kako sve više boraca izabiru mečeve koji donose više novca, tzv. ‘money fight’ borbe.

Svakako je u prvom planu Irac Conor McGregor koji privlači najveću pažnju, kako kod fanova tako i kod kolega.

Najbolji primjer je Dustin Poirier koji je posljednja dva nastupa imao protiv McGregora.

U jednom je meču zaradio više nego u nekoliko prethodnih borbi kada se zbroje zajedno.

Diamond je objašnjavao kako će kad-tad dobiti priliku boriti se za pojas, a ona će uskoro doći. Poirier se 11. prosinca bori na UFC 269 priredbi protiv prvaka lake kategorije Charlesa Oliveire.

Čini se i kako bi Max Holloway više volio borbu s McGregorom nego za naslov protiv Alexandra Volkanovskog.

– Što je s onim da je najvažniji naslov? – pita se Daniel Cormier pa nastavlja:

– Pa zar su neki izgubili želju boriti se za pojas prvaka? Ja sam uvijek želio imati taj pojas oko struka. Samo sam o tome razmišljao.

Pojas UFC-ova prvaka trebao bi biti motivacija za svakog borca, no izgleda kako se na kraju ipak sve vrti oko novca. Poirierov slučaj je najbolji primjer.

– Naravno da sam se borio kako bi nešto zaradio. A zaradio sam mnogo novca. No nisam siguran što bih učinio da se nađem u poziciji Dustina Poiriera ili Maxa Hollowaya – kazao je Daniel Cormier, pa dao objašnjenje:

– Teško ih je kriviti kada uzmete u obzir razliku u zaradi koju donosi borba protiv Conora McGregora i mečevi protiv ostalih boraca.

Bivši prvak ipak razumije kako se neki u tim posebnim borbama žele financijski osigurati.

– Dugo su borbe za prvaka donosile najveću zaradu. Sada se sve promijenilo, kako sport tako i borci. Vjerujem kako je na kraju najvažniji pojas za prvaka – zaključio je Daniel Cormier.

Odgovori

Back to top button