MMA

Menadžer Khamzata Chimaeva demantirao vijest da je UFC-ovoj zvijezdi u Rusiji oduzeta putovnica

Menadžer Khamzata Chimaeva odbacio je izvještaje kako je UFC-ovoj zvijezdi nedavno oduzeta ruska putovnica tijekom putovanja u domovinu.

Naime, brazilski portal Combate objavio je vijest kako su Chimaevu ruske vlasti u Sankt Peterburgu oduzele putovnicu.

Nije naveden razlog zbog čega bi mu oduzeli dokumente, no činjenica je da Rusija trenutačno regrutira vojnike za rat u Ukrajini.

Chimaev je rođen u Čečeniji, a s 18 godina je preselio u Švedsku.

Ovog je tjedna želio nakratko posjetiti rodbinu u Čečeniji, no navodno mu je u zrakoplovnoj luci u Sankt Peterburgu oduzeta putovnica kako ne bi mogao napustiti Rusiju s obzirom na djelomičnu mobilizaciju.

To je mnoge iznenadilo jer je poznato kako je Chimaev veliki prijatelj s bliskim Putinovim suradnikom i čečenskim vođom Ramzanom Kadirovom.

Nakon što se vijest proširila internetom javio se Khamzatov menadžer Majdi Shammas i demantirao navode, objasnio je u objavi Brett Okamoto:

‘Upravo sam razgovarao s Khamzatovim menadžerom Majdijem Shammasom koji mi je rekao kako nije istina da je Chimaev zaglavio u Rusiji. Nije istina da mu je uzeta putovnica. Khamzat je u Rusiji, ali Shammas ističe kako ‘nema problema’, te mu nisu ograničili putovanje’.

Odgovori

Back to top button