MMA

Khamzat Chimaev se plaši da se Nate Diaz neće pojaviti na dan borbe

Švedsko-čečenski borac Khamzat Chimaev bori se 10. rujna na UFC 279 priredbi protiv jednog od najpopularnijih boraca promocije Natea Diaza.

To bi Amerikancu trebala biti posljednja borba za UFC, jer već mjesecima govori kako želi napustiti organizaciju i okrenuti se novim izazovima.

No Borz se plaši da se Nate Diaz neće pojaviti na dan borbe.

– Ne vjerujem da će se Diaz pojaviti na meču. No vidjet ćemo, nisam baš u to siguran – istaknuo je Khamzat Chimaev u razgovoru s Arielom Helwanijem i dodao:

– Čekam 10. rujna i nije mi važno protiv koga se borim. Bude li se želio boriti u srednjoj kategoriji, možemo i to odraditi. Samo neka se taj dan pojavi u oktogonu.

Mnogi UFC-ovi fanovi smatraju kako je promocija Diazu namjerno dala Chimaeva koji je u velikom uzletu. Chimaev je veliki favorit u meču protiv Natea.

– Nije mi važno protiv koga se borim. Ako mi daju Usmana učinit ću isto. Nebitno je. Diaz se stalno bori i još uvijek je opasan. On se bori do posljednje sekunde – kazao je Khamzat Chimaev i nastavio:

– Sretan sam jer se bori protiv mene. On je legenda. Svi za njega govore da je gangster. Pokazat ću vam tko je pravi gangster, mi iz Čečenije smo odrasli u ratu i gangstere jedemo za doručak.

Diaz (37) je u MMA-u debitirao 2004., dok je Chimaev (28) svoju prvu MMA borbu imao 2018, godine. Iskustvo je itekako na strani Amerikanca.

– Išao sam u školu dok se on borio u UFC-u. Sjajno je što ću se boriti protiv njega. Dok sam bio mlađi, meni je UFC bio kao što su nekima filmovi – prisjetio se Khamzat Chimaev i zaključio:

– Tada još nisam o tome ni razmišljao, ali obožavao sam to gledati. A sada se borim protiv legende koju sam gledao kao mali. Sve te američke borce gledao sam i svom domu u Čečeniji.

Odgovori

Back to top button