MMA

Khabib objasnio kako je teško biti zvijezda: Popularnost je postala opasnija od novca

Uskoro će se navršiti godinu dana od posljednje borbe Khabiba Nurmagomedova. Neporaženi Dagestanac je lani krajem listopada nakon pobjede protiv Justina Gaethjea, kojom po treći put obranio UFC-ov pojas prvaka lake kategorije, objavio kraj karijere.

Bivši prvak posvetio se trenerskom poslu, te pokrenuo nekoliko biznisa. Sada je progovorio kakav teret nosi popularnost i kako je teško biti zvijezda.

– Odeš u trgovinu svi te gledaju i žele se fotografirati. Hodate ulicom svatko te želi zaustaviti. Izađete u kafić ili restoran odmah vas okruže i žele autogram. Teško to možete podnijeti – kaže Khabib Nurmagomedov i nastavlja:

– Kada sam bio mlađi to nisam shvaćao, no sada mi je jasno. Nedavno sam bio u Birminghamu, Manchesteru, Londonu i bilo je teško izaći i imati svoj mir. Popularnost je postala opasnija od novca.

Nakon karijere okrenuo se biznisu, a ima i svoju MMA promociju Eagle FC. Bivši prvak ističe kako ga je novac promijenio.

– Malo sam se promijenio, ponekad te dobar život uhvati nespremnog. I u glavi mi je sve isto, dolazim sa sela i ono me nikad nije napustilo. Moje selo je uvijek u srcu. Ponekad uživam u dobroj hrani, a jedem sve – podvukao je Dagestanac.

nekadašnjeg prvaka ne privlači život u nekoj svjetskoj metropoli, on je ostao u svom Dagestanu, gdje živi s obitelji.

– Mogu kupiti kuću u Kaliforniji i tamo živjeti, ili možda u Dubaiju. No živim u Dagestanu, jer sam tamo rođen i tamo mi živi obitelj i rođaci. Jako volim svoju zemlju – istaknuo je Khabib Nurmagomedov i zaključio:

– Gdje god da odem jedva čekam vratiti se u Dagestan. Bogata smo regija, ali nam trebaju društvene promjene kako bi život bio bolji…

Odgovori

Back to top button