MMA

Kamaru Usman otkrio kako se želio boriti protiv Blachowicza: Pobijedio bih Jana

Nigerijac Kamaru Usman već tri godine vlada UFC-ovom velter kategorijom. Pet puta je branio naslov prvaka, a dvije pobjede je izborio protiv Colbyja Covingtona.

Čini se kako trenutačno u velter kategoriji nema protivnika koji bi ga mogao ugroziti bez obzira na to što se izazivači stalno nude Vicente Luque, Belal Muhammad, Sean Brady ili Khamzata Chimaev.

Nigerijski borac je nedavno otkrio kako je imao želju tražiti borca za pojas u drugoj kategoriji. Logično bi bilo da je to srednja kategorija, no Usman je drugačije razmišljao.

– Planirao sam preskočiti Israela Adesanyu i boriti se s Janom Blachowiczem u poluteškoj kategoriji. Ja sam ‘P4P’ najbolji borac i želim to dokazati. Nije važno o kojoj se kategoriji i kilaži radi. Smatrao sam da je Jan po stilu borbe dobar protivnik. Mislim da bih ga pobijedio – kazao je Kamaru Usman.

Prvak srednje kategorije Israel Adesanya imao je priliku boriti se protiv Blachowicza, te je izgubio. Adesanya je izgubio jednoglasnom odlukom, te je Poljak obranio pojas prvaka poluteške kategorije.

Usman je po stilu borbe drugačiji borac od Adesanye, a fizički i ne toliko slabiji. Blachowicz he često imao problema s vrhunskim hrvačima, a Usmanov glavni adut je upravo hrvanje.

Jan Blachowicz je lani krajem listopada izgubio protiv Glovera Teixeira i ostao je bez pojasa.

Odgovori

Back to top button