MMA

Jan Blachowicz pojas UFC-ova prvaka brani protiv Glovera Teixeire

Jan Blachowicz (28-8) će pojas UFC-ova prvaka u poluteškoj kategoriji braniti 4. rujna protiv Glovera Teixeire (32-7). Poljski borac će protiv Brazilca na UFC 266 priredbi po drugi put braniti naslov. Blachowicz je nakon trijumfa u rujnu prošle godine nad Dominickom Reyesa stigao na tron, a prije nešto više od mjesec dana obranio je titulu u dvoboju protiv prvaka srednje kategorije Israela Adesanye.

Teixeira je u travnju 2014. napao pojas prvaka, ali je tada izgubio protiv Jona Jonesa. trebalo je proći više od sedam godina kako bi dobio novu priliku, a nju je zaradio nizom od pet pobjeda.

Sve je krenulo u siječnju 2019. i trijumfom protiv Karla Robersona, a onda su uslijedile pobjede protiv Iona Cuțelabe, Nikite Krilova, Anthonyja Smitha i Thiaga Santosa.

Poljski borac nakon poraza u veljači 2019. protiv Thiaga Santosa ima pet pobjeda u nizu, a u meču za pojas prvaka poluteške kategorije u rujnu prošle godine nokautirao je Dominicka Reyesa.

Pričuva za taj meč trebao bi biti Aleksandar Rakić. Srpski borac s austrijskom putovnicom mogao bi uskoro dobiti priliku i postati izazivač za naslov u poluteškoj kategoriji.

I Glover Teixeira je bio pričuva za nedavnu borbu između Jana Blachowicza i Israela Adesanye.

Odgovori

Back to top button