MMA

Georges St-Pierre hvali Khamzata Chimaeva: On je pravi ratnik

Nekadašnji UFC-ov prvak velter kategorije Georges St-Pierre, nahvalio trenutačno jednog od najpopularnijih UFC-ovih boraca Khamzata Chimaeva.

Švedsko-čečenski borac 10. rujna nastupa na UFC 279 priredbi, a protivnik mu je Nate Diaz.

A kanadska legenda je nedavno iznio svoje mišljenje o Chimaevu te smatra kako se u svojoj posljednjoj borbi protiv Gilberta Burnsa dokazao da može dostići zvjezdani status u promociji.

– Khamzat je dobar borac. Ima sve potrebne vještine, pokazao je nevjerojatnu izdržljivost i veliku mentalnu snagu u posljednjem meču protiv Gilberta Burnsa – rekao je jedan od najboljih MMA boraca u povijesti i dodao:

– Uspio je gurati iznad svoje granice i tako prepoznajete pravog ratnika. Tu je razlika između izazivača i prvaka. U trenucima u kojima je bio gotovo nemoćan i nadjačan, baš je tada pokazao koliko je zapravo dobar.

Kanađanin smatra kako je Chimaev veliki favorit u meču protiv Diaza, ali zna kako je Nate nepredvidiv.

– To je borba u velter kategoriji, mislim da Chimaev tu ima veliku prednost. On je veliki favorit. Ali, nikada ne smijete otpisati Natea i on je jako dobar borac i veoma izdržljiv. Treba uložiti mnogo truda kako bi ga se neutraliziralo. Khamzatu će to biti veliki izazov – tvrdi Georges St-Pierre i zaključuje:

– Vjerujem da će Khamzat ponovno pokazati sjajnu formu i biti najbolji nego u svim dosadašnjim mečevima. Bit će to jako zanimljiva borba.

Odgovori

Back to top button