MMA

George St-Pierre najavio kako je Jiri Prochazka ‘novi UFC-ov prvak’

Češki borac Jiri Prochazka je nakon samo dva za najveću svjetsku MMA organizaciju dobio priliku boriti se za naslov.

U UFC-u je debitirao u srpnju 2020. kada početkom druge runde nokautom pobijedio Volkana Oezdemira, a u svibnju prošle godine svladao je Dominicka Reyesa, također nokautom u drugoj rundi.

Češki samuraj će se sljedećeg vikenda boriti za pojas poluteške kategorije protiv prvaka Brazilca Glovera Teixeire.

Njihov okršaj predvodit će UFC 275 priredbu koja će se održati u Singapuru.

U sunaslovnoj borbi Kirgistanka Valentina Ševčenko će pokušati po sedmi put obraniti naslov u muha kategoriji i to protiv Brazilke Taili Santos.

Legendarni UFC-ovih borac George St-Pierre pohvalio je vještine Jirija Prochazke, te najavio kako će Čeh uskoro osvojiti naslov.

– Vrlo je opasan borac i izvrstan napadač, ali još ga nismo vidjeli kako se snalazi u borbi na tlu. A nije imao ni priliku – kazao je George St-Pierre i dodao:

– Mnogi borci sjajno skrivaju nedostatke, pa sam znatiželjan vidjeti kakav će biti u sljedećim borbama. No ono što je dosad pokazao je vrlo impresivno. Mislim da je on budući UFC-ov prvak.

Čeha je oduševila izjava GSP-a, te se nada kako će već protiv Teixeire pokazati da je najbolji.

– George je jedan veliki ratnik jer i dalje trenira. Više nije aktivan borac, ali nastavlja vježbati i u tome uživa. Volim se boriti, a on mi je ovom pohvalio ukazao veliku čast – istaknuo je Jiri Prochazka.

Odgovori

Back to top button