MMA

Francis Ngannou želi boksati protiv najboljih: Neka i drugi osjete moje bombe

Prvak teške kategorije Francis Ngannou uskoro će prvi put braniti UFC-ov pojas koji je lani u ožujku osvojio pobjedom protiv Stipe Miočića.

Kamerunski udarač će 22. siječnja na UFC 270 priredbi u Anaheimu naslov prvaka braniti protiv Francuza Ciryla Ganea.

Svi s nestrpljenjem čekaju taj dvoboj, jer ovisno o ishodu to bi mogla biti jedna od Francisovih posljednjih borbi u najjačoj MMA organizaciji.

Naime, Kamerunac je prošle godine trebao produljiti ugovor s UFC-om, no predsjednik Dana White nije popuštao zahtjevima prvaka. Ngannou je često prozivao promociju kako prema njemu nema poštovanja.

Nadao se borbi protiv Jona Jonesa, ali to se nije dogodilo, a posebno ga je zasmetalo kada je UFC organizirao borbu za privremenog prvaka između Ciryla Ganea i Derricka Lewisa.

Ngannou je u nedavnom intervjuu ponovio kako mu je oduvijek želja boksati, a to želi i dok je pod ugovorom UFC-a.

To bi mu bilo omogućeno novim ugovorom.

– Uvijek sam želio boksati. Ostanem li u UFC-u i to će se dogoditi. Kada završimo pregovore i potpišemo ugovor u njemu će stajati da mogu boksati. Želim ući u ring prije nego što odlučim otići u mirovinu – kazao je Francis Ngannou.

Kamerunac je otkri i protiv koga želi boksati.

– Želim boksati protiv boraca poput Tysona Furyja ili Deontaya Wildera. Nije to isti sport, ali želim probati. I ja sam borac koji ima snažan udarac. Neka i drugi osjete moje bombe. Tim udarcima sigurno mogu mnogima stvoriti probleme – podvukao je Francis Ngannou.

Odgovori

Back to top button