MMA

Francis Ngannou smatra kako mu UFC želi narušiti ugled u promociji

Aktualni UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou trebao bi 22. siječnja na prvi put braniti naslov koji je krajem ožujka osvojio pobjedom protiv Stipe Miočića.

Kamerunski udarač želio se boriti nešto ranije, no nije ispunio zahtjeve najjače svjetske MMA organizacije, koja je u međuvremenu organizirala borbu za privremeni pojas prvaka u kojoj je Ciryl Gane svladao Derricka Lewisa.

Ngannou i Gane trebali bi se boriti početkom sljedeće godine na UFC 270 priredbi.

– U UFC-u su željeli napraviti pritisak, a to nije bilo u redu. Sve je bilo čudno, ali me nije uznemirilo. Nisam znao što se događa, no to sam prihvatio. Smeta me što imam osjećaj kako mi žele narušiti ugled u promociji, pravili su se kao da mi dopuštaju odmor, a onda žele da se vratim kad budem spreman – kazao je Francis Ngannou i nastavio:

– Rekao sam im da nisam na odmoru i želim borbu. A oni su iskoristili moju objavu na društvenim mrežama i svima pokazali kako sam na odmoru, željeli su me diskreditirali. To nije bilo u redu, jer nije istina. Iskoristili su me da bi kontrolirali situaciju. Neka se za privremeni pojas bori tko hoće, ali nisu trebali mene sabotirati.

Kamerunac je pojasnio što bi od promocije želio u budućnosti.

– Želim barem malo poštovanja. Neke se stvari moraju posložiti, ali moram osjetiti da im je stalo do mene. Nikada nisam tražio nešto više od toga, to mi je sasvim dovoljno. Nisam nominiran za pojas prvaka, njega sam osvojio u borbi i to sam zaslužio – istaknuo je Francis Ngannou te dodao kako još nije potpisao novi ugovor:

– Postoji šampionska klauzula i zbog toga su me pokušavali pritisnuti. Ništa još nisam potpisao, jer nisu ponudili prave uvjete. Imam osjećaj kako nisam zaštićen. U dvije godine sam imao dvije borbe i morao sam posuđivati novac, a za to nikoga nije bilo briga. Nemam nikakvo jamstvo ni zaštitu. Zato želim bolje uvjete i biti plaćen koliko zaslužujem.

Odgovori

Back to top button