MMA

Francis Ngannou: Osjećam kako me u UFC-u ne poštuju. Više ne znam jesam li prvak ili ne

Prvak UFC-ove teške kategorije Francis Ngannou teško je prihvatio odluku promocije koja je organizirali borbu za privremeni pojas.

Ciryl Gane je nedavno pobijedio Derricka Lewisa i osvojio naslov privremenog prvaka te dobio priliku boriti se protiv kamerunskog udarača.

Ngannou je bio spreman pojas braniti u rujnu, no to sada otpada. Borba između Francisa i Ciryla mogla bi se organizirati krajem godine. Ovakav rasplet događaja nije najbolje sjeo prvaku.

– Kad si duže u tom sportu vidiš štošta i onda shvatiš kakva je to sve velika igra. Taj posao uopće nije lagan ni lijep – kaže Francis Ngannou i dodaje:

– Osjećam kako me u UFC-u ne poštuju. Nekoliko mjeseci nakon što sam osvojio naslov oni govore o nekom drugom svjetskom prvaku. Više ne znam jesam li prvak ili ne, to je pomalo zbunjujuće.

No Kamerunac se sada mora okrenuti Cirylu Ganeu s kojim je nekada bio u istom timu, te mu je bio suvježbač. Ganeov sadašnji trener Fernando Lopez nekada je trenirao Francisa.

– Fernand želi biti slavan i to je njegov veliki problem. Ne mogu nabrojati koliko puta smo raspravljali o tome što je sva pažnja na meni. To je uvijek teško prihvaćao – istaknuo je Francis Ngannou i podvukao:

– Trener ima svoj posao i zato je plaćen. Pa ne može on zarađivati isto kao i borac. Uvijek je bilo tako. On uspoređivao koliko imamo pratitelja na Instagramu. Rekao sam mu kako mi to nije važno, pa sam mu ponudi da neke njemu prebacim. Evo, to je stalno bio naš problem.

Odgovori

Back to top button