MMA

Dos Santos nakon otkaza: U UFC-u su postali hladni prema meni, željeli su me iskoristiti

Legendarni Junior Dos Santos nedavno je nakon više od 12 godina dobio otkaz u UFC-u. To je pomalo iznenadilo 37-godišnjeg brazilskog borca koji je po ugovoru imao još pet borbi. No u posljednjih godinu i pol dana izgubio je četiri borbe u nizu (Ngannou, Blaydes, Rozenstruik i Gane) što je očito prelilo čašu strpljenja u najjačoj MMA organizaciji.

Dos Santos je u posljednjem intervjuu istaknuo kako je imao loš odnos s UFC-om.

– To me baš iznenadilo, a i njihov odnos prema meni je bio prilično hladan. Znam da je sve to posao, ali ih nije briga. Sve što sam postigao za tu promociju, ovakav kraj nije bio u redu – kazao je Dos Santos i nastavio:

– Nitko mi se nije javio, a s Danom Whiteom nisam razgovarao godinama. Ni sada nisu razgovarali sa mnom. Poslali su poruku Danu Lambertu iz American Top Teama koji mi je javi da su me otpustili.

Neke naznake da bi UFC mogao raskinuti ugovor dobio je lani uoči borbe protiv Ciryla Ganea.

– Stigao sam na Floridu šest tjedana uoči borbe protiv Ganea, meč je bio zakazan 6. prosinca. Želio sam tu borbu, no tražio sam da to bude u siječnju kako bi se bolje pripremio – istaknuo je Dos Santos i nastavio:

– Oni su odbili. Rekli su mi da će me, pošto imam niz od tri poraza, otpustiti budem li odbio borbu. Gotovo su mi naredili da se borim, pa sam prihvatio meč protiv Ganea.

Nakon otkaza je procurila informacija da je otpušten zbog toga što nije prihvatio borbu protiv Marcina Tybura koja je bila planirana za 27. ožujka na UFC 260 priredbi.

– Nisu mi dali mnogo izbora, željeli su da ponovno isto učinim, ali ovaj je put bilo još strašnije. Jednostavno ih nije bilo briga, željeli su da se borim. Odbio sam tu borbu, a oni su kasnije poslali poruku Lambertu – otkrio je Junior Dos Santos i zaključio:

– Čuo sam već od drugih boraca kako se UFC prema njima ponaša kad ih više nisu trebali. To se isto dogodilo meni. Nisi im više važan pa te tjeraju na borbe bez pravih priprema. Žele te iskoristi kako bi druge borce izbacili u prvi plan.

Junior Dos Santos je tijekom karijere izborio 21 pobjedu te imao devet poraza. Nastupio je u Zagrebu na Fight Nightu u travnju 2016. godine, gdje je nakon pet rundi bio bolji od Bena Rothwella.

Na UFC 103 priredbi u rujnu 2009. izgubio je protiv Mirka Filipovića. U dvoboju sa Stipom Miočićem ima omjer 1-1.

Odgovori

Back to top button