MMA

Daniel Cormier priznao da je varao na vaganju u Buffalu: Uhvatio sam se za ručnik

Daniel Cormier se prije pet godina uoči UFC 210 priredbe kada je protiv Anthonyja Johnsona branio naslov u poluteškoj kategoriji dosta namučio kako bi prošao na vaganju.

Naime, prvak je na prvom vaganju imao pola kilograma više od dopuštene granice, a onda je u drugom pokušaju čudesno prošao.

Cormier je uspio na ‘skinuti’ višak, no svi su primijetili kako se cijelo vrijeme držao za ručnik.

Nakon što je osoba zadužena za vaganje obznanila da je s 93 kilograma zadovoljio potrebnu granicu, Daniel se radovao kao da je pobijedio u meču.

Bivši je prvak cijelo vrijeme negirao kako je tog dana varao, no u govoru tijekom ceremonije primanja u UFC-ovu Kuću slavnih je priznao:

– Ljudi, želim vam nešto reći. Moguće je da sam u Buffalu zgrabio ručnik.

Nakon prvog pokušaja otišao je iza pozornice, te pokušao skinuti višak. Tvrdi kako je želio odustati.

– I supruga mi je mobitelom poručila da se pokušam vratiti u kadu napunjenu toplom vodom. A ja sam govorio kako nema šanse i da je gotovo. Neprestano me je nagovarala – kazao je Daniel Cormier.

Danielov nutricionist Dan Leith došao na zanimljivu ideju te je Cormieru predložio stari hrvački trik s ručnikom kako bi pokušali prevariti komisiju.

– Nisam vjerovao koliko sam imao sreće. Svi smo gledali prema vagi, a tamo je bila i jedna žena. Dok su svi gledali prema dolje ja sam se uhvatio za ručnik i izvukao se – kazao je Daniel Cormier koji je na toj priredbi pobijedio Anthonyja Rumble Johnsona gušenjem u drugoj rundi:

– Rumble, žao mi je.

Odgovori

Back to top button