MMA

Dana White najavio dobru zabavu u teškoj kategoriji, ali je Miočića zasad ostavio po strani

Ciryl Gane je pobjedom protiv Derricka Lewisa vjerojatno postao novi izazivač u borbi za UFC-ov pojas prvaka teške kategorije.

Neporaženom Francuzu bila je to sedma pobjeda u najjačoj svjetskoj MMA promociji kojom je dobio meč protiv prvaka Francisa Ngannoua.

Uskoro bi UFC mogao objaviti njihov okršaj i tako upotpuniti kalendar teškaških dvoboja boraca iz vrha za sljedećih nekoliko mjeseci.

Naime, borba između Curtisa Blaydesa i Jairzinha Rozenstruika dogovorena je za 25. rujna, a mjesec dana kasnije i meč Aleksandra Volkova protiv Marcina Tybure.

No Stipe Miočić i dalje nema borbe.

Američko-hrvatski borac je nedavno pokazao kako u UFC-u nemaju dobar odnos prema njemu, te je nezadovoljan što nije dobio priliku za revanš protiv Ngannoua kada je izgubio pojas.

Prije neki da UFC-ov predsjednik Dana White je izjavio kako je Stipe prihvatio meč protiv Jona Jonesa.

– Jones se do kraja ove godine neće boriti i o njemu više ne razmišljam – kazao je Dana White, što vjerojatno Miočića udaljava od borbe protiv Jonesa.

Većina boraca iz vrha teške kategorije ima ili će imati dogovorenu borbu, osim Lewisa koji je izgubio od Ganea, jedino Stipe visi. Ne bude li se Bones borio protiv Miočića, što će White učiniti s bivšim prvak i najvećim UFC-ovim teškašem u povijesti.

– Borba između Ganea i Lewisa bila je sjajna što je odlično za diviziju. Sada slijedi borba između Francisa i Ciryla, a sljedeće godine stiže i Jones. Naravno, i Stipe je tu. U sljedećih godinu i pol imat ćemo mnogo dobre zabave – naglasio je Dana White.

Odgovori

Back to top button