MMA

Dana White: Fedor nije jedan od najvećih boraca svih vremena

Predsjednik UFC-a Dana White jedan je od onih koji smatra kako Fedor Emelianenko nije jedan od najvećih MMA boraca svih vremena.

Ruska borilačka legenda je na Bellator 290 priredbi u meču za prvaka teške kategorije izgubio protiv Ryana Badera, te je nakon borbe položio rukavice u sredini oktogona čime je potvrdio odlazak u mirovinu.

Fedor se tijekom 23-godišnje karijere nikada nije borio u UFC-u, a nedavno je izjavio kako zbog toga ne žali. Ispričao je i sastanak s Danom Whiteom.

– Jednom smo se upoznali i razgovarali. Bio sam u Strikeforceu kada mi je Dana ponudio ugovor s UFC-om. Da sam tada potpisao ugovor, zaglavio bih i morao na sud. Ne bih se mogao boriti ni za UFC, ni za Strikeforce. Dana je došao do mene kada sam bio na odmoru na jednom otoku – prisjetio se Fedor Emelianenko.

A nakon UFC-ove priredbe na kojoj je Sergej Spivak gušenjem svladao Derricka Lewisa, novinari su pitali šefa UFC-a što misli o Fedorovom umirovljenju.

– Pa on ima 46 godina, zar ne? Ne bi se trebao više boriti. Ali on je odrastao čovjek i može raditi što god želi – rekao je Dana White i dodao:

– Vjerojatno je to trebao napraviti još prije nekoliko godina.

Novinare je zanimalo je li žali što se Rus nikada nije borio u UFC-u.

– Ne. Nije da mi se Fedor ne sviđa, ali nismo ga uspjeli dovesti. Pokušali smo. Ne mogu reći da nismo pokušali – istaknuo je Dana White i podvukao:

– Ne želim sada sr*ti po njemu, on je večeras otišao u mirovinu. Nekima u ovom poslu se sviđao, pa su ga hvalili. Ali nikada se nije testirao u UFC-u. Nisam od onih koji misle da je Fedor jedan od najvećih boraca svih vremena.

Odgovori

Back to top button