MMA

Ciryl Gane za Jona Jonesa kaže: Snažno udara, ali nije tako brz

Jedan od najbolji MMA boraca svih vremena Jon Jones u ožujku je osvojio pojas UFC-ova prvaka teške kategorije.

Bones se nakon tri godine pauzi vratio u oktogon i u svom debiju među teškašima vrlo lako stigao do nove pobjede karijeri.

Na UFC 285 priredbi je za 124 sekunde ‘submissionom’ svladao Ciryla Ganea.

Francuz je potpuno podbacio u tom meču, no uskoro će imati popravni. Naime, Gane je za 2. rujna u Parizu dogovorio meč protiv Sergeja Spivaka.

Ciryl se u nedavnom intervjuu osvrnuo na poraz protiv Jona Jonesa.

– Znao sam da je Jones vrlo snažan i trenirao je mnogo sportova. Fizički je moćan i mentalno vrlo jak borac. Zadnje tri godine je mnogo trenirao i bio je potpuno spreman, tako da me to nije iznenadilo. Snažno udara, ali nije tako brz – rekao je Ciryla Gane i dodao:

– Ponekad ne znam dobro kontrolirati distancu i onda griješim, to se dogodilo i protiv Jonesa. Valjda sam tada želio učiniti nešto kako bi promijenio trenutačnu situaciju i onda sam napravio pogrešku. Možda je i on pretpostavio da se to može dogoditi i iskoristio je priliku. Fernand Lopez mi je tijekom trening kampa stalno ponavljao da koristim prednji direkt. I što sam učinio? Pokušao sam sa snažnim udarcem i pogriješio, a Jones je to iskoristio.

Jon Jones će prvu obranu naslova imati u studenom na priredbi u New Yorku protiv najvećeg teškaša u povijesti Stipe Miočića.

Odgovori

Back to top button