MMA

Blaydes: Miočić je najveći borac u povijesti i znam kako ga pobijediti

Curtis Blaydes ovog vikenda na UFC Fight Night 185 priredbi u Las Vegasu traži protiv Derricka Lewisa pet pobjedu u nizu. Američki MMA borac trenutačno je na drugom mjestu izazivača teške kategorije i pobjedom protiv sunarodnjaka iskočio bi kao prvi kandidat za napad na titulu.

No na borbu za naslov trebat će još pričekati, Naime, aktualni prvak Stipe Miočić brani UFC-ov naslov 27. ožujka protiv Francisa Ngannoua, a pobjednika tog dvoboja čeka izazivač Jon Jones.

– Nisam toliko star, imam 29 godina. Znam da ću kad-tad doći do borbe za naslov. Čekam je i marljivo vježbam. Jones bi trebao sljedeći napasti pojas, ali on je zainteresiran i za superborbu u poluteškoj kategoriji protiv boljeg iz okršaja između Israela Adesanye i Jana Blachowicza – kazao je Curtis Blaydes i dodao:

– Tako da nisam baš siguran da neću dobiti priliku prije njega. U najgorem slučaju ću morati pobijediti sve i počistiti diviziju. Brinem se o obitelji, a što sam aktivniji to je i njima bolje. Naravno da želim pojas i pokušat ću ga osvojiti.

Razor je uvjeren kako će Stipe Miočić pobijediti Ngannoua, a potom i Jonesa.

– Stipe je najveći borac svih vremena. Najviše puta je obranio pojas. Kakve je samo borce pobjeđivao na tom putu, još nitko nije to napravio – istaknuo je Curtis Blaydes, te otkrio što bi Miočić trebao učiniti protiv Ngannoua:

– Francis će možda biti malo rezerviraniji, a Stipe nema razloga mijenjati taktiku, jer je ona bila efikasna. Ngannou će vjerojatno mijenjati nešto i biti oprezniji. Mislim da bi Stipe trebao pobijediti i Jonesa, bila bi to sjajna borba.

Za kraj je istaknuo kako bi se želio boriti protiv Miočića.

– I to bi bio sjajan meč. Stipe i ja smo hrvači, a često vidimo da dva hrvača postignu dogovor da se ne žele hrvati. To smo vidjeli u borbi Usmana i Covingtona. Ja ne bih pristao na tu igru, ja bih rušio Stipu. Ne bi li to upalilo promijenio bih taktiku, ali ne bih tako lagano odustao. Prvo bi on trebao uspjeti obraniti rušenja, a to mu ne bi bilo lagano – zaključio je Curtis Blaydes.

Razor je uvjeren kako će Stipe Miočić pobijediti Ngannoua, a potom i Jonesa

Odgovori

Back to top button