MMA

Blachowicz želi Rakiću brz oporavak: Bio sam spreman boriti se do kraja, a on nije

Poljak Jan Blachowicz je na UFC on ESPN 36 priredbi u Las Vegasu prekidom u trećoj rundi svladao srpskog borca s austrijskom putovnicom Aleksandra Rakića.

Bivši prvak poluteške kategorije tako je stigao do 29. pobjede u karijeri kojom će vjerojatno dobiti priliku vratiti naslov koji je trenutačno u vlasništvu Glovera Teixeire, koji se 11. lipnja bori protiv Jirija Prochazke.

Rakić se odlično borio u prve dvije runde i činilo se kao kontrolira situaciju.

No početkom treće runde mu je propalo koljeno, te je uz bolnu grimasu na licu pao na tlo i sudac je prekinuo meč.

Aleksandar je u prvoj rundi Janu raskrvario lijevo oko.

– Moram na malu operaciju, liječnik još ne zna hoće li morati napraviti nešto više. Osjetio sam kad me udario početkom prve runde i ništa nisam vidio na to oko, ali sada je dobro. Trener misli da je to bio prst u oko, a Aleksandar kaže da je to od udarca. Ne znam – kazao je Jan Blachowicz.

Poljak je u listopadu prošle godine izgubio pojas protiv Glovera Teixeire, a sada će dobiti priliku vratiti se na tron.

– Borac sam i ratnik. Moje tijelo je ovog puta bilo čvršće. Bio sam spreman boriti se do kraja, a on nije – istaknuo je Jan Blachowicz i nastavio:

– U ovom meču dobio sam neke odgovore. Osjećam se kao protiv Adesanye ili Reyesa. Sada u kavezu nisam samo odradio posao, već sam se i dobro zabavio.

Blachowicz je od prvog zvuka sirene runde ‘low kickovima’ gađao Rakića, a nekoliko puta ga je dobro pogodio desnim krošeom.

– Usporavao je i mijenjao gard nakon što sam ga nekoliko puta pogodio u noge i u glavu. Htio sam da se fokusira na moje ruke, a pri tom ga umaram, u tome sam uspio – rekao je Jan Blachowicz, te poželio Aleksandru brz oporavak:

– Želim mu da se što prije vrati u dvoranu i počne trenirati.

Odgovori

Back to top button