MMA

Antonio Bigfoot Silva ipak odlučio otići u mirovinu

Nedugo nakon što se pojavila informacija kako je Antonio Bigfoot Silva potpisao ugovor s Brave CF, brazilska borilačka legenda je tijekom gostovanja u emisiji Canal Encarada, koja ide na YouTubeu, otkrila kako se više neće boriti, te odlazi u mirovinu.

Istina, potpisao je ugovor s promocijom, ali ne za nastup u MMA borbi već u grappling meču. Sada je pitanje hoće li uopće odraditi i taj dvoboj.

– Pobjeđivao sam najbolje i gubio sam od najboljih. No dođe vrijeme kada više ne možete. Posljednje borbe bile su izuzetno teške. No da sam se protiv tih protivnika borio prije tri, četiri godine, te mečeve ne bih gubio – istaknuo je rekao je 43-godišnji Bigfoot Silva i podvukao:

– Još uvijek imam istu glavu kao kad sam imao 35 godina, ali tijelo nije isto. Drugačije je i to treba poštovati, postoji granica. No teško je prestati kada si cijeli život u tome, pa tako i u profesionalnom sportu.

Antonio Bigfoot Silva je u 17 godina karijere izborio 19 pobjeda, te imao 14 poraza, te jedan poništeni meč.

Uz 34 nastupa u MMA borbama imao je još nekoliko boksačkih i kickboxing mečeva. Pobjeđivao je Fedora Emelianenka, Alistaira Overeema, Andreija Arlovskog…

Kada se borio za naslov UFC-ova prvaka teške kategorije izgubio je protiv Caina Velasqueza.

Odgovori

Back to top button