MMA

Anthony Smith analizirao meč između Miočića i Jonesa: Sada će se Jon boriti s drugim kraljem

Jedna od najiščekivanijih borbi ove godine dogodit će se 11. studenog u New Yorku, gdje će Stipe Miočić protiv Jona Jonesa pokušati ponovno stići na tron UFC-ove teške kategorije.

Na UFC 295 priredbi u Madison Square Gardenu najveći teškaš u povijesti obračunat će se protiv jednog od najboljih boraca na svijetu.

Njihov se okršaj već tjednima analizira, mnogi su iznijeli svoje mišljenje, a nedavno se i UFC-ov borac poluteške kategorije Anthony Smith osvrnuo na taj veliki meč.

Smith se u ožujku 2019. borio protiv Jonesa za pojas u poluteškoj kategoriji, te je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

– Jones će nakon dugo vremena prvi put biti u situaciji koja za njega nije normalna. Borci poput njega kao što su Anderson Silva, GSP, Demetrious Johnson obično se bore protiv boraca koji se uspinju na ljestvici i pokušavaju ugroziti prvaka – istaknuo je Anthony Smith i nastavio:

– No sada će se Jon boriti s drugim kraljem. Stipe ne osjeća tu energiju koja se stvara oko Jonesa, a koje drugi borci osjećaju, zato što on to ima.

Bonesa čeka vrlo težak zadatak i jako opasan protivnik.

– Jon će morati naći rješenje za Miočićevu brzini. Vjerujem da je Stipe brži teškaš i može neutralizirati Jonesovo hrvanje svojom snagom i veličinom. Miočić će se Jonesu suprotstaviti svojom veličinom i snagom – rekao je Anthony Smith, te dodao:

– Osim toga, Stipe se borio protiv mnogo jačih udarača nego što je Jones i pokazao da može primiti teške udarce. Kao svima i njemu je bilo teško s Francisom Ngannouom. Stipi će biti lakše nositi se s Jonovim udarcima nego što je to bilo Jonesovim protivnicima u poluteškoj kategoriji. Jon će imati problema.

Hoće li Stipi Miočiću to biti posljednja borba u karijeri?

– Bude li Stipe pobijedio Jonesa on će se vjerojatno nastaviti boriti – naglasio je Anthony Smith i podvukao:

– Nedavno sam pitao Stipu je li to njegov posljednji meč, a on mije rekao kako zadnjih godina mu je svaka borba potencijalno i zadnja u karijeri. A bude li pobijedio Jona bit će u nevjerojatnoj poziciji. Zamislite koliki će se novac naći na stolu, a da ga on ne želi uzeti. Malo je boraca koji bi se samo tako povukli.

Odgovori

Back to top button