MMA

Ante Delija: Moram završiti borbu u prvoj ili drugoj rundi za prolazak u polufinale

Pred teškaškim prvakom PFL-a Antom Delijom prva je prepreka u nastojanju da obrani prijestolje u toj sve popularnijoj organizaciji slobodne borbe, piše Večernji list.

No, taj bi korak mogao biti i najteži s obzirom na okolnosti u kojima se 32-godišnji Dubrovčanin našao.

Naime, Delija je zbog operacije koljena morao propustiti prvo od dva kola osnovnog dijela sezone te je time propustio i priliku da osvoji dragocjene bodove.

A sustav natjecanja u PFL-u je takav da pravo nastupa u play-offu imaju četvorica bodovno najjačih, pa je pred Antom izuzetno teška zadaća. Svog višeg i težeg suparnika Mauricea Greena mora pobijediti prekidom.

– Da bih prošao, trebao bih završiti borbu u prvoj ili drugoj rundi, za što se dobiva šest odnosno pet bodova. Ako bi mi to uspjelo, onda bih iz konkurencije eliminirao Greenea koji ima pet bodova. Volim se boriti protiv visokih protivnika, a i dosad sam s takvima imao uspjeha.

A to neće biti nimalo laka zadaća.

– Greene je imao i kickboksačku karijeru, borio se u Gloryju, a kao MMA borac dosta je borbi završio u parteru. Uostalom, u UFC-u ima osam nastupa i po četiri pobjede i poraza.

Za Deliju je barem malo obećavajuća okolnost to što trenutačno samo dvojica imaju šest odnosno pet bodova jer su dvojica suspendirana, a među njima i pobjednik prve sezone Brazilac Bruno Cappelozza.

– Nakon što su pali na dopinškom testu oduzeti su im bodovi, ali su njihovim protivnicima, koji su od njih izgubili u prvom kolu, dodijeljena po tri boda. A to su Brazilci Marques i Ferreira, a tri boda ima i Scheffel. Rus Golcov zasad ima šest bodova jer je pobijedio prekidom u prvoj rundi i vjerojatno je siguran za polufinale, a svi ostali su još u igri.

Šteta što nije bio zdrav za prvo kolo natjecanja.

– Nažalost, nisam imao izbora. Zapravo jesam, mogao sam otići ozlijeđen pa riskirati još težu ozljedu. Ne znam koliko bi to bilo pametno. Zahvat na koljenu bio je neizbježan jer mi je puknuo meniskus čiji su dijelovi zapeli u koljenu. Nisam mogao čučnuti pa sam morao na operaciju. A sad imam osjećaj da bih tadašnjeg protivnika pobijedio i ozlijeđen.

Premda je na bodovnoj nuli, Ante se uzda u svoju srčanost i znanje, u kojem je lani bio vidljiv napredak u šakačkim tehnikama. A kako i ne bi kada ga trenira bivši svjetski boksački prvak Stipe Drviš.

– Vjerujem da se jednako dobro mogu boriti i na nogama i u parteru.

Osim visoke novčane nagrade (još jedan milijun dolara bi mu svakako dobro došao), Delija priželjkuje obranu naslova zbog još jednog razloga.

– Volio bih se boriti s Ngannouom koji je ove godine pristupio PFL-u. No, on se neće boriti kao mi, već u posebno dogovorenim borbama. Koliko čujem, sada pokušava dogovoriti boksački meč s Furyjem ili Wilderom, a ja se nadam da će se, osim u boksačkom ringu, okušati i u kavezu, i to s najboljim teškašem PFL organizacije. I zato bih volio da sam ja taj jer vjerujem da bih, u tom slučaju, dobio priliku odmjeriti snage s Ngannouom. A to je borba u kojoj bih volio sudjelovati – istaknuo je Ante Delija za Večernji list.

Odgovori

Back to top button