MMA

Aleksandru Rakiću je poraz protiv Jana Blachowicza najtužniji dan u životu

Srpski borac s austrijskom putovnicom Aleksandar Rakić se 14. svibnja na UFC on ESPN 36 priredbi u Las Vegasu teško ozlijedio u meču protiv Poljaka Jana Blachowicza, te nije mogao nastaviti borbu.

Rakić je ozlijedio prednje križne ligamente, a potom se vratio u Beč, gdje je i operiran.

Pred njim je još neko vrijeme oporavka, a gostujući MMA Institut podcastu je istaknuo kako je sada dobio još veći poticaj i želju boriti se za naslov.

No trebat će barem jednu pobjedu kako bi dobio priliku u meču za pojas prvaka poluteške kategorije.

Poraz protiv Blachowicza bio mu je najtužniji dan u životu

– To me ispraznilo, bio potpuno prazan. Toliko sam se spremao, nisam imao meč 14 mjeseci. Bio sam u najboljoj formi, a taj dan neću nikad zaboraviti. To mi je bio najtužniji dan u životu. Nisam ostvario ono što sam želio – kazao je Aleksandar Rakić.

Najbolji srpski borac ističe kako su se pripreme za taj meč produljile jer je Jan zbog ozljede otkazao meč u ožujku. Aleksandar je nastavio s treninzima kako bi ostao u formi.

– Uvijek učiš iz poraza. Tko zna zašto je to bilo dobro, to je bila Božja volja. Znam da ću se oporaviti, vratiti još jači i postati prvak. Vjerujem u svoje kvalitete i imam dobar tim. Možda smo napravili malu pogrešku u trening kampu, zato što sam prerano stigao do vrhunca forme – priznao je Aleksandar Rakić i dodao:

– Jako sam rano počeo s kondicijskim programom, a već u trećem mjesecu bio sam na vrhuncu. Mi smo se trebali boriti u ožujku, ali Jan je tada otkazao meč zbog ozljede vrata. Tada sam malo spustio intenzitet priprema, ali želio sam ostati formi. Nisam tijelu dao potreban mir.

Odgovori

Back to top button