Kick & Thai

Više od 200 boraca sudjelovalo u kampu Pit Bulla u Splitu na kojem su predavali Cro Cop i Plazibat

Pit Bull Gym je prošlog tjedna bio domaćin 5. Kickboxing Summer Campa. Splitski klub borilačkih sportova nastavio je tradiciju biti sve veći i što bolji kamp pa je ovogodišnji prepoznat kao najbolji u svijetu u kickboxingu.

Ove godine sudjelovalo je više od 200 borkinja i boraca svih uzrasta i kategorija, predstavnici 21 države s četiri kontinenta, a osam trenera je besprijekorno odradilo predavanja i treninge na kojima se uistinu moglo vidjeti i čuti puno interesantnih razmišljanja i načina treniranja te izvođenja tehničko-taktičkih elemenata.

U dvije galerije fotografija pokušali smo vam dočarati djelić fantastičnog ozračja na Ljetnom kickboxing kampu u Splitu.

Posebna čast je bila što su predavanja u kampu imala dva velika hrvatska borca Cro Cop i Antonio Plazibat. Ljetni kickboxing kamp je prva dva dana vodio najveći od najvećih boraca svih vremena – legendarni Mirko Filipović.

Iako su predavanja i treninzi trajali po nekoliko sati ispred gotovo 200 polaznika u dvorani studentskog centra je sve to odslušano s velikom pažnjom a Cro Cop je pokazao nevjerojatnu spremu i ogromno znanje koje je kvalitetno prenosio polaznicima.

– Volim promovirati sportove kojima sam se bavio – kaže Mirko Filipović.

Na svakom koraku do dvorane, kao i u samoj dvorani, moglo se osjetiti koliko je Mirko nedostajao Splitu u kojem nije bio više od 20 godina.

Galerija 1:

Nakon Mirka, trećeg i petog dana polaznici su imali čast gledati i slušati najboljeg i najatraktivnijeg profesionalnog kickboksača superteškaša današnjice Antonija Plazibata.

Bilo je uistinu fascinantno pratiti reakcije polaznika koji su iz prve ruke vidjeli sustave treninga pomoću kojih je Antonio postao prvi izazivač Gloryjeve teške kategorije i postigao veličanstvene uspjehe.

Atmosfera je svih 8 dana koliko je kamp trajao bila sjajna i svi sudionici među kojima je bio niz najboljih svjetskih boraca razmijenili su brojna iskustva i neupitno će ovaj kamp još više doprinijeti u njihovom borilačkom napretku.

Svi sudionici su najavili da će se i sljedeće godine vratiti, a ovogodišnjim izdanjem Split Summer Camp učvrstio je svoje mjesto na svjetskim borilačkim kalendarima.

Osim vrhunskim borilačkim iskustvom, sudionici su ostali impresionirani našim Splitom, morem i prirodnim ljepotama.

Ovaj događaj je pravi putokaz kako treba djelovati u športu spajanjem športskih aktivnosti uz uključivanje što većeg broja mladih a samim time i poticanjem turizma čime se ostvaruje niz benefita kako iz natjecateljskog aspekta tako i iz svih ostalih društvenih aspekata poput ekonomskih, zdravstvenih i socioloških.

Sljedeće godine će biti teško nadmašiti ovogodišnje rezultate, ali mi ćemo opet nastojati privući još više sudionika.

Klub Pit Bull, nakon rezultatski gledano još jednog najuspješnijeg prvog dijela sezone, nastavlja s treninzima i radom u ljetnom ritmu i već su krenule pripreme za drugi dio sezone.

Pit Bullova natjecateljska postava sudjelovat će i na velikom ljetnom borilačkom kampu u rujnu u Vodicama a nakon toga slijedi seniorsko prvenstvo Europe u savateu u Francuskoj a potom juniorsko i kadetsko kickboxing prvenstvo svijeta u Italiji.

U klubu su se zahvalili Mirku, Antoniju, te svim trenerima i sudionicima kao i podupirateljima bez kojih ovaj projekt ne bi mogao postojati.

Galerija 2:

Odgovori

Back to top button