Kick & Thai

VIDEO Borilački spektakl u pulskoj Areni: Bit će to poseban doživljaj

Pulska Arena će 22. svibnja ugostiti najbolje hrvatske borce u tajlandskom boksu u konkurenciji juniora, mlađih seniora i seniora. Predsjednik saveza Mario Franić ističe kako će za jubilarno 20. Prvenstvo Hrvatske u tajlandskom boksu stići više prijave nego što ih je bilo na posljednjem natjecanju u Zadru.

– Sigurno će biti više od sto natjecatelja, znam da će samo iz dva kluba biti 40 boraca. Borba u pulskoj Areni bit će svima poseban doživljaj i vjerujem kako ćemo imati znatno više natjecatelja nego prošle godine na turniru u Zadru. Borci će biti posebno motivirani, jer će se biti selekcija za reprezentaciju – kazao je predsjednik Hrvatskog saveza u tajlandskom boksu Mario Franić, te najavio mnoga međunarodna natjecanja koja slijede tijekom godine.

Pripreme za borilački spektakl teku po planu.

– Ma i bolje nego što smo očekivali. Svi su nam izašli ususret i sve se čini da priredba bude pravi spektakl. Nakon prvenstva imat ćemo gala večeru za koju se brine klub Denisa Vojnikovića i vodećih ljudi županijskog saveza – istaknuo je Mario Franić.

Na prvenstvu će biti 70-ak borbi, a zasad je predviđeno da se natjecanje održi bez gledatelja. No bude li se epidemiološka situacija popravila možda Stožer civilne zaštite dopusti gledateljima ulazak u Arenu. Ulaz će tada biti besplatan.

Uvjeren sam da će vrlo brzo naši borci nastupiti na Olimpijskim igrama, kaže Mario Franić

– Imamo sjajnu ekipu, uspjeli smo spojiti nespojivo. U savezu se odlično razumijemo i svi smo podređeni istom cilju. Sport je svima na prvom mjestu i želja nam to još više omasovimo – kazao je Mario Franić i istaknuo kako sada u savezu ima 38 klubova.

Tajlandski boks je kod nas u velikom usponu.

– Zadovoljni smo smjerom u kojem se razvija Hrvatski savez tajlandskog boksa, kada smo došli bilo je samo šest klubova. Brojnost i sistematizacija rada, kao i financijska stabilnosti, su najveći uspjesi našeg saveza – dodaje Mario Franić i nastavlja:

– Vide se rezultati rada cijelog tima u Saveza. S ponosom mogu reći da u okrilju saveza imamo klubove iz cijele Hrvatske, da nam se novi klubovi i borci svakodnevno javljaju.

Tajlandski boks će na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. biti pokazni sport.

– Postavili smo cilj i za to se već pripremamo. Uvjeren sam da će vrlo brzo naši borci nastupiti na Olimpijskim igrama – naglasio je predsjednik Hrvatskog saveza u tajlandskom boksu Mario Franić.

Dan ranije, 21. svibnja, u Domu hrvatskih branitelj će se održati sudački i trenerski seminar), gdje će biti licencirani novi suci i treneri.

Pogledajte sjajnu najavu državnog prvenstva koje će se 22. svibnja održati u Puli:

Odgovori

Back to top button