Kick & Thai

Sjajni Antonio Plazibat razbio Adegbuyija i pobijedio nokautom početkom druge runde

Najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat (20-4-0) izborio je jednu od najvećih pobjeda u karijeri. Solinjanin je na Glory Collision 3 priredbi u Arnhemu početkom druge runde nokautom pobijedio Rumunja Benjamina Adegbuyija (35-7-0) .

Plazibat je u ring ušao umotan u hrvatsku zastavu. Već na početku borbe je pokazao kako bez obzira na težinu (bio je tri i pol kilograma teži od protivnika) nije izgubio na brzini.

Adegbuyi je okršaj otvorio ‘middle kickom’, no Plazibat je odmah krenuo napadački. Naš borac kroz boks pokušava smanjiti distancu pred Rumunjem.

Sredinom prve runde Adegbuyi je napao Plazibata koji se našao u kutu ringa, no dobro se obranio.

Solinjanin se izvukao iz te situacije i ponovno je napao i u jednom trenutku uzdrmao suparnika. Sudac mu je morao brojati.

Adegbuyi se vratio, no Plazibat je nastavio napadati. U završnici runde naš je borac serijom udaraca razbijao Adegbuyi, ali nije stigao udarac koji bi srušio protivnika.

No početkom druge runde Plazibat je završio posao. Adegbuyi je još jednom bio žestoko uzdrman.

Sudac je ponovno brojao Rumunju, a kada je u jednom trenutku izgubio ravnotežu, prekinuo je borbu.

Plazibat bi nakon ove borbe mogao postati prvi izazivača u Gloryjevoj teškoj kategoriji. To je bila njegova peta pobjeda u šestom nastupu za Glory, druga u nizu nokautom.

Sjajan nokaut Antonija Plazibata pogledajte OVDJE.

U glavnoj borbi Rico Verhoeven brani naslov prvaka teške kategorije protiv Jamala Bena Saddika.

Odgovori

Back to top button