Kick & Thai

Pit Bull najbolji na PH-u u Osijeku! Bilandžić: Imali smo Cikatića i Filipovića, a danas je tu Plazibat

Osijek je u subotu bio domaćin Prvenstva Hrvatske u kickboxingu u disciplinama ‘full contact’ za juniore i seniore, te ‘point fighting’ za starije kadete.

Na prvenstvu je sudjelovalo 164 boraca iz 37 klubova, a natjecanje ste mogli pratiti na YouTube kanalu CroRing.

Natjecatelji splitskog Pit Bulla bili su najuspješniji koji su se kući vratili s 11 naslova državnog prvaka, a još su osvojili četiri srebrne i isto toliko brončanih medalja.

Drugi je bio Jastreb (5 zlata, 2 srebra i bronca), ispred domaćina Svetog Duha koji ima četiri prvaka (2 srebra i bronca), te Velebita (3 zlata, srebro i bronca).

Prvaci u seniorskoj kategoriji, do 40 kg: Luka Miklečić (Pit Bull), do 63 kg: Marin Jelačić (Mornar), do 67 kg: Robert Rezo (Pit Bull), do 71 kg: Borna Bilandžić (Sveti Duh), do 75 kg: Antonio Krajinović (Sveti Duh), do 81 kg: Marco Opšivač (Budokai), do 86 kg: Nikica Radonić (Sveti Jure), do 91 kg: Toni Ćatipović (Pit Bull), iznad 91 kg: Mikael Golubović (Sveti Duh);

seniorke, do 56 kg: Dea Bolanča (Pit Bull), do 65 kg: Marija Bodač (Pit Bull), do 80 kg: Antonija Zec (Pit Bull), iznad 70 kg: Lucija Bilobrk (Pit Bull).

Sve rezultate pogledajte OVDJE.

– Natjecanje je bilo odlično s mnogo sjajnih i zanimljivih borbi što je bilo i za očekivati. Pogotovo u ‘full contactu’ u seniorskoj kategoriji, gdje su nastupili osvajači medalja s velikih međunarodnih natjecanja – kazao je predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić i dodao:

– Bilo je odličnih borbi i odličnih boraca, te sam iznimno zadovoljan kvalitetom natjecanja na ovom državnom prvenstvu

Prvenstvo u Osijeku je bilo izborno natjecanje za ulazak u reprezentaciju koja će ove godine nastupiti na WAKO seniorskom SP-u u studenom u Portugalu.

– U Osijeku je sigurno bilo boraca koji će nastupiti na sljedećem Svjetskom WAKO prvenstvu u Portugalu. Mnogi su pružili jako dobre borbe i potvrdili mjesto u reprezentaciji – ističe Tomislav Bilandžić, te najavljuje još bolje rezultate na međunarodnim natjecanjima:

– Nogomet je veliki sport i svi znamo da hrvatski nogometaši među najboljima na svijetu. A ja ću povući paralelu i slobodno reći da ono što je hrvatska nogometna reprezentacija, to je i hrvatska kickboxing reprezentacija, jedna od najboljih na svijetu. Naravno, kickboxing prati mnogo manje ljudi za razliku od nogometa.

Predsjednik HKBS-a naglašava kako su hrvatski borci u zadnjih trideset godina obilježili borilačku scenu.

– Imali smo Branka Cikatića koji je prvi osvojio K1 turnir i bio jedan od najpoznatijih boraca u ono vrijeme. Pa onda Mirka Filipovića i danas Antonija Plazibata, koji je nastupao u našem saveza, a za dva tjedna se bori za naslov u Gloryju – kaže Tomislav Bilandžić i podvlači:

– To nije slučajno. Hrvatska uvijek ima odlične borce i kickboksače, i sada u Osijeku je bilo top boraca koji su osvajali medalje na europski i svjetskim prvenstvima, a uvjeren sam da će i dalje nastaviti osvajati odličja na budućim natjecanjima.

CroRing nastavlja popularizaciju amaterskog borilačkog sporta, a natjecanja ćemo uživo pratiti putem našeg YouTube kanala.

A da biste mogli pravovremeno dobiti informacije o nekim budućim prijenosima, pozivamo Vas da se pretplatite na kanal.

Pretplata je besplatna i anonimna, dovoljan je jedan klik na ‘PRETPLATI ME’ na YouTube kanalu CroRing.

Pogledajte galeriju:

Odgovori

Back to top button