Kick & Thai

Overeem nakon trijumfa prozvao Verhoeven. Je li Antonio Plazibat zasad ostao bez borbe za naslov?

Trinaest godina je prošlo od drugog okršaja između 42-godišnji Alistair Overeem i pet godina mlađeg Badra Harija.

Demolition Man se vratio u kickboxing, te je na Glory: Collision 4 priredbi u Arnhemu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio slavnog Marokanca koji iza sebe ima 125 borbi (106-17, 2 NC).

Hari je uoči posljednje runde vodio na sudačkim karticama, ali onda je Overeem prebacio u višu brzinu te je sjajnim preokretom došao do trijumfa u trilogiji.

Marokanski borac je nakon meča izjavio kako razmišlja o odlasku u mirovinu, dok je Alistair prozvao prvaka teške kategorije Rica Verhoevena koji se i pojavio u ringu.

Verhoeven i Overeem trebali su se obračunati prije godinu dana, samo nekoliko mjeseci nakon što je Alistair napustio UFC.

No Demolition Man otkazao je nastup zbog ozljede.

Rico je posljednju borbu imao 23. listopada kada je prekidom svladao Jamala Ben Saddika, a na istoj priredbi je naš Antonio Plazibat nokautom pobijedio Benjamina Adegbuyija kojom je postao prvi izazivač Gloryjeve teške kategorije.

Solinjanin je u svibnju potvrdio svoje mjesto nokautom protiv Tarika Khbabeza.

Plazibat bi ovakvim raspletom mogao, barem zasad, ostati bez borbe za naslov. Naime, Overeem bi sada mogao dobiti ‘title shot’, a naš Antonio bio bi gubitnik.

Glory ima argumente za takvu odluku, jer se najbolji hrvatski kikboksač na subotnjoj priredbi trebao boriti protiv Jamala Ben Saddika za pojas privremenog prvaka, ali su obojica odbili taj meč.

Antonio je ovako objasnio tu odluku:

– Nismo mi odbili borbu jer se ne želimo boriti jedan protiv drugoga. Logično je da ćemo se kad-tad sastati u ringu, ali prvo treba pobijediti Rica Verhoevena. Kada padne Rico onda ćemo se boriti i to za naslov. Trenutačno taj meč nema smisla.

Sada je vrlo izvjesno kako će se Overeem boriti protiv Verhoevenom, što je loša vijest za našeg Antonija Plazibata, koji je prvi izazivač i već dugo čeka borbu za naslov. Nažalost, izgleda da će morati čekati još neko vrijeme.

Odgovori

Back to top button