Kick & Thai

GALERIJA U Pit Bullovom ljetnom kickboxing kampu uz Plazibata i Maslobojeva treniralo 250 boraca

Splitski klub borilačkih sportova Pit Bull bio je organizator šestog međunarodnog kickboxing ljetnog kampa na kojem je sudjelovalo 250 polaznika iz 17 država.

U kampu su borci i borkinje trenirali pod nadzorom glavnih trenera Sergeja Maslobojeva i Antonija Plazibata.

Pet trenera je besprijekorno odradilo predavanja i treninge na kojima se ponovo moglo vidjeti i čuti puno različitih načina treniranja, izvođenja tehničko- taktičkih elemenata kao i mentalne pripreme.
Polaznici kampa u dvorani studentskog centra dr. Franjo Tuđman sve treninge i predavanja odslušali su s velikom pozornošću.

Naš legendarni šampion i jedan od najboljih boraca svijeta svih vremena Mirko Filipović ove godine nažalost zbog neugodne ozljede ramena koju je zadobio neposredno pred planirani dolazak nije mogao održati treninge.

Polaznici su imali čast gledati i slušati dvojicu najboljih i najatraktivnijih profesionalnih kickboksača današnjice- litvanskog teškaša i prvaka Glorya Sergeja Maslobojeva te našeg superteškaša, prvorangiranog sa Gloryeve ljestvice Antonija Plazibata.

Bilo je vrlo zanimljivo pratiti reakcije polaznika koji su iz prve ruke vidjeli sustave treninga pomoću kojih su njih dvojica došli do svih veličanstvenih uspjeha te postigli impresivne rezultate.

Pit Bullov 6. Kickboxing Summer Camp. Foto: Nenad Blažević (Pit Bull Gym)

S obzirom na to da je Maslobojev i apsolvent na studiju za sport na kojem specijalizira sportsku psihologiju dosta je kvalitetno uveo polaznike i u taj kompleksni dio sportskog života.

Atmosfera je svih osam dana bila sjajna i svi sudionici među kojima je bio još niz najboljih svjetskih boraca, među kojima i još šampiona iz Glorya, WAKO-a kao i ONE-a razmijenili su brojna iskustva i neupitno će ovaj kamp još više doprinijeti u njihovom borilačkom napretku.

Gotovo svi sudionici su najavili da će se i sljedeće godine vratiti, a ovogodišnjim izdanjem Split Summer Camp još jednom je učvrstio svoje mjesto na svjetskim borilačkim kalendarima. Kao i svake godine dosad, osim vrhunskim borilačkim iskustvom, sudionici su ostali impresionirani našim Splitom, morem i prirodnim ljepotama.

Ovaj događaj je dio programa “Budi borac prihvati izazov živi zdrav život “i sufinanciran je uz potporu Ministarstva turizma i športa te je kao takav pravi putokaz kako treba djelovati u športu spajanjem športskih aktivnosti uz uključivanje što većeg broja mladih zbog zdravstvenog aspekta i poticanjem turizma čime se ostvaruje niz benefita kako iz natjecateljskog aspekta tako i iz svih ostalih društvenih aspekata.

Iz kluba su najavili kako će i dogodine, kao i svake dosad, ponovo pokušati nadmašiti ovogodišnje rezultate i privući još više sudionika.

Pit Bullov 5. Kickboxing Summer Camp. Foto: Nenad Blažević (Pit Bull Gym)

Ovaj sportski događaj održan je uz potporu Ministarstva sporta i turizma, Grada Splita, turističkih zajednica grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije te Hrvatskoga kickboxing saveza.

‘Ovaj je događaj pravi putokaz kako treba djelovati u sportu, spajanjem sportskih aktivnosti i uključivanjem sve većeg broja mladih, a samim tim i poticanjem turističkih aktivnosti, čime se ostvaruje niz koristi, kako iz natjecateljskog aspekta tako i iz svih ostalih područja: ekonomskih, zdravstvenih i socioloških. Idućih će godina biti teško nadmašiti ovogodišnje rezultate, ali mi ćemo opet nastojati privući još više sudionika. Zahvaljujemo Sergeju, Antoniju te svim drugim trenerima i sudionicima kao i sponzorima, bez kojih ovaj projekt ne bi mogao postojati’, poručili su organizatori turnira u Splitu.

Klub Pit Bull, nakon rezultatski gledano još jednog najuspješnijeg prvog dijela sezone, nastavlja s treninzima i radom u ljetnom ritmu i već su krenule pripreme za drugi dio sezone.

‘Prvo idemo na kadetsko EP u boksu u Maribor pa slijedi juniorsko prvenstvo Europe u kickboxingu u Istanbulu za naših šest boraca pa troje idu na SP za kadete i juniore u tajlandskom boksu u Antalyji pa potom tri finala SP u savateu u Francuskoj a naposljetku seniorsko kickboxing prvenstvo svijeta u Portugalu za čak 12 naših šampiona’, poručili su iz splitskog kluba.

Odgovori

Back to top button