Kick & Thai

Antonio Plazibat otkrio što bi se trebalo dogoditi da prijeđe u UFC

Antonio Plazibat je prošlu godinu na Gloryjevoj ljestvici boraca teške kategorije završio odmah iza prvaka Rica Verhoevena.

Najbolji hrvatski kickboksač je do mjesta prvog izazivača stigao nakon sjajnog pobjedničkog niza i dvije uvjerljive pobjede.

U rujnu je nokautom pobijedio Marokanca Tarika Khbabeza, a mjesec dana kasnije na isti je način svladao Rumunja Benjamina Adegbuyija.

Solinjanin se nada kako bi uskoro mogao dobiti meč za naslov protiv Verhoevena.

Plazibat se priprema za sljedeće izazove, te nastavlja trenirati u amsterdamskoj dvorani Mike’s Gymu.

Hrvatski borac je nedavno gostovao u VechtersBazen Podcastu, te je odgovarao na brojna zanimljiva pitanja, a dotaknu se Badra Harija i mogućeg dvoboja s Ricom.

Istaknuo je odličnu suradnju s trenerom Mikeom Passenierom koji je najzaslužniji što je stigao na korak do trona.

Voditelja je zanimalo bi li Antonio jednog dana otišao u UFC.

– Zasad ne razmišljam o tome. No budu li dopustili udarce koljenom u glavu, laktove iz gornje pozicije i sve lude stvari poput ‘soccer kickova’, onda bih odmah prešao u UFC – kazao je Antonio Plazibat i dodao:

– Nemam crni pojas u judu, ali zato imam zeleni koji sam zaslužio još dok sam bio mali. Trenirao sam judo dvije, tri godine. Prvi borac kojeg sam primijetio u UFC-u bio je Brock Lesnar. Neko kratko vrijeme sam i trenirao slobodnu borbu. Onda sam zavolio tajlandski boks, no za teškaše je to problem. Tada sam se prebacio na kickboxing i stigao do Gloryja.

Najbolji hrvatski kickboksač otkrio je i protiv kojeg UFC-ovog borca bi volio odmjeriti snagu.

– Vjerojatno s prvakom Ngannouom. On također nije neki poseban hrvač. Našli bi se u centru oktogona, nekoliko puta bi udarili jedan drugog i vidjeli tko bi ostao na nogama – podvukao je Antonio Plazibat u intervjuu u VechtersBazen Podcastu, koji možete pogledati OVDJE.

Naš borac je u zadnjom borbi u listopadu prošle godine nokautom u drugoj rundi pobijedio Benjamina Adegbuyija, borca koji je pobjeđivao Badra Harija, Hesdyja Gergesa, Jairzinha Rozenstruika, Ismaela Londta…

Zanimljiv razgovor s Antonijom Plazibatom iz prošle godine, nakon trijumfa nad Adegbuyijom, pročitajte OVDJE.

Odgovori

Back to top button