Karate

Trener Mije Grete Zorko: Uvijek je među najboljima i svaki put želi osvojiti medalju

Najbolji mladi karataši, njih 2.800, okupili su se ovih dana u Poreč u WKF trening kampu. Buduće karate nade su uz stručno vodstvo vrhunskih trenera u nekoliko dana imali što naučiti.

U četvrtak je održan Svjetsku kup U-21, a od petka do nedjelje održava se Liga za mlade koju možete uživo pratiti putem YouTube kanala CroRing.

Na Kupu U-21 nastupila je i hrvatska reprezentativka Mia Greta Zorko koja je na nedavnom EP za mlađe seniorke u Pragu osvojila treće mjesto u kategoriji iznad 68 kilograma.

Druga je na ljestvici najuspješnije sportašice Svjetske karate federacije (WKF) u kategoriji U-21 u svojoj kategoriji.

– Mia je lani je bila europska doprvakinja, no ove godine je malo nedostajalo da ponovno uđe u finale. Jedna sporna situacija koštalo je borbe za zlato – kazao je njezin trener Goran Štimac i dodao:

– Ali svaka je medalja vrijedna, jer se za nju moraš boriti. A koliko je željela odličje pokazala je u meču za broncu kada je dominirala protiv reprezentativke BiH, te je na kraju pobijedila s 9:1.

Mia Greta Zorko je hrvatska prvakinja U-21, te treća seniorka u Lijepoj Našoj. Odličnim rezultatima izborila je svoje mjestu u hrvatskoj reprezentaciji koja je ove godine osvojila ekipno zlato na Europskom prvenstvu u turskom Gaziantepu.

Mia Greta Zorko i trener Goran Štimac. Foto: HKS

– Pred Mijom je sjajna karijeri, a ona to stalno dokazuje svojim nastupima. Uvijek je među najboljima i svaki put želi osvojiti medalju – istaknuo je Goran Štimac i podvukao:

– Izborila je mjesto u reprezentaciji koja je nedavno u Turskoj osvojila europsko zlato. Prošle godine djevojke su u Poreču bile brončane. Lani je ženska karate reprezentacija primila priznanje HOO-a za najuspješniju žensku ekipu.

Hrvatska ženska karate reprezentacija je u ovogodišnjem finalu EP-a pobijedila Slovačku s 2:1. Uz Miju Gretu Zorko za našu ekipu još nastupaju Lea Vukoja, Sadea Bećirović i Lucija Lesjak.

Goran Štimac je trener u KK Stijena koji ima dvoje prvo kategoriziranih sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora.

To su Mia Greta Zorko i Stjepan Štimac, hrvatski prvak u kategoriji do 67 kilograma. Oboje su reprezentativci i vrhunski sportaši.

– Imali smo mnogo obveza u prvom dijelu sezone i dosta natjecanja. Samo u posljednjih mjesec dana imali smo četiri velika natjecanja, EP u Turskoj, Balkanski kup u Beogradu, EP U-21 u Pragu i sada Svjetski kup u Poreču. Mnogo natjecanja, ali i odličnih rezultata – rekao je Goran Štimac i zaključio:

– Nastavljamo pripreme, jer nas u rujnu već čeka Premijer liga u Bakuu gdje idemo Mia i ja. Vjerujem da će se i tamo Mia boriti za medalju.

Osim toga KK Stijena ima i svjetsku karate sutkinju Ivanu Šoić, koja je i predsjednica sudačke komisije Hrvatskog karate saveza.

Odgovori

Back to top button