Karate

Ema Sgardelli i Sadea Bećirović srebrne, Mia Greta Zorko osvojila broncu na turniru u Turskoj

Hrvatske karatašice Ema Sgardelli (do 50 kg) i Sadea Bećirović (do 68 kg) osvojile su srebrnu medalju na turniru Svjetske karate lige Serije A u turskom gradu Kocaeliju. Njihova kolegica Mia Greta Zorko u kategoriji do 68 kilograma osvojila je broncu.

Ema je u finalu izgubila protiv Azerbajdžanke Fidan Teymurove s 4-1.

Mlada Riječanka je tijekom turnira svladala Egipćanku Shade Hamzom (9-1), pa Talijanku Asie Agus (2-0), te Ukrajinke Solomiju Kmit (2-1) i Juliju Palaševsku (1-1), na prvi osvojeni bod.

U polufinalu je nadjačala Turniju Nur Selvom Akkurt (7-2), a onda je u borbi za zlato izgubila od azerbajdžankske reprezentativke.

Sadea je u finalu izgubila protiv Egipćanke Ole Elmadany (1-1) na prvi osvojeni bod.

Na tom putu je svladala Egipćanku Nour Akram Elselmy Soliman (2-1), pa Iranku Mobinu Heydariozomcheloei i Talijanku Pamelu Bodei istim rezultatom, potom je svladala Mađaricu Dorotyu Pap (4-0) i u polufinalu Francuskinju Thaliu Sombe (4-1).

Sadea je članica ekipe koja je osvojila europsko zlato u Gaziantepu, kao i njezina kolegica Mia Greta koja je na turniru u istoj kategoriji osvojila broncu.

Hrvatska reprezentativka je u borbi za treće mjesto nakon sudačkog preglasavanja svladala Aminu Fejzić iz Bosne i Hercegovine. Susret je završio bez bodova.

Na putu do medalje Mia Greta je bila bolja od Turkinje Zehre Darcin Temel (8-0), Alžirke Karime Mekkaoui (6-0), Iranke Hengmmen Bigham Laskokekayeh (2-0), Britanke Lauren Salisbury (4-2), a u polufinalu je izgubila protiv Egipćanke Ole Elmadany 0-1.

Na turniru su od hrvatskih natjecatelja još nastupili Lea Vukoja, Tihana Šulek, Stjepan Štimac i Leon Marcijuš.

Odgovori

Back to top button